KickassTorrents se ponovo pojavio?

torrent
Međutim, kako smo to već naučili iz ranijih primjera (The Pirate Bay), piratske stranice je jako teško ugasiti, posebno ako su veoma dobri.

Već su primjećena bar dva klona KickassTorrentsa, uključujući jedan koji je kreirao IsoHunt i drugi na adresi KAT.am (koji je za sada prilično nestabilan). Kreatori web stranice KAT.am su u emailu istaknuli da se stranica hostuje na više cloud servera kako bi se spriječilo blokiranje, a hosting informacije su dobro skrivene iza Cloudflare-a.

Anonomni kontakt je web stranica The Verge obavjestio da je poboljšan originalni KickassTorrents stranicu time što je dodana mobilna verzija, a dodao je i da će stranica imati kompletnu torent bazu originalnog KAT stranice, uključujući i komentare, korisničke informacije i drugo.

Sve ovo pokazuje ono što već dobro znamo - nije lako u potpunosti ukloniti piratske stranice sa interneta, ali je moguće obeshrabriti one koji su ih kreirali i upravljaju njima. KickassTorrents se možda vratio u nekom obliku, ali je budućnost njegovog kreatora Artema Vaulina prilično neizvjesna.