Chromebook hit u 2015. godini, prodaja sve više raste

google, Google Chrome, Chromebook, SSD diskovi
Naime, iako prodaja ovih ‘drugačijih' laptop računala nije krenula superiorno, stvari za Google polako kreću na bolje. Prodaja sve više raste, a raste i broj aplikacija koje mogu biti upogonjene na Chromebook računalima. Sve to vodi nas prema tome, da bi godina pred nama mogla postati godina Chromebooka.

Osobno, koristim Samsungov Chromebook i jako sam zadovoljan njime. S gledišta korisnika koji nema prevelike potrebe za korištenjem nekih kompliciranih programa i određenih vrsta softvera, Chromebook je sasvim dovoljan da zadovolji sve što korisnik treba. Konekcijom na internet ostvarujete pristup razno raznim programima, čija lista sve više i više raste. Veliki dio programa, posebice oni iza kojih stoji Google, mogu raditi bez konekcije na internet. Upravo je potreba za spajanjem na internet bila često osporavana karakteristika Chromebooka, no sve se to polako mijenja. Dakle, uskraćeni jeste za veliki dio programa s kojima radite na računalu, ali to ne znači da ne postoji neka alternativa na internetu. Nedavno je izašao i Skype u oblaku, tako da će i taj dio vaših potreba biti zadovoljen (iako je Hangouts super solucija).

Kao velike prednosti Chromebooka naglasio bih vrlo dobar dizajn računala, jednostavnost u korištenju, prenosivost i svakako malu cijenu. Vaš Chromebook možete uzeti sa sobom na putovanje ili bilo koju drugu aktivnost i nećete ostati na cjedilu. Baterija kod Samsungovih računala je iznimno dugog vijeka, a potrošnja energije nije toliko zamjetna jer se koriste SSD diskovi i nema ventilatora. Dakle, prilikom rada nimalo ne čujete da je računalo upaljeno. Još jedna od pozitivnih strana je operativni sistem koji dolazi na Chromebooku, a predinstaliran je na računalo i sve što je potrebno za korištenje računala je unijeti podatke svojeg Google računa.

Mnogi najavljuju kako bi ova godina mogla biti vrlo dobra za Chromebook jer je u svijetu sve više prepoznat kao super alternativa za računala. S obzirom da iza njega stoji Google ljudi pretpostavljaju da iza njega stoji dobro računalo, s obzirom da ih Google rijetko razočara. Što će se dešavati u ovoj godini ostaje za vidjeti pred nama, ali prema prodaji koja se sve više zahuktava možemo naslutiti da bi Google mogao dobro prosperirati od Chromebooka.

pcchip.hr