Priručnik o Bachovim cvjetnim esencijama preveden na hrvatski

o cvjetnim esencijama, dr. Bach, Priručnik o Bachovim cvjetnim esencijama
Sve one koje zanima jedinstven pristup ozdravljenju kojeg je otkrio dr. Edward Bach, te žele naučiti više o 38 cvjetnih esencija koje pomažu uravnotežiti emocije i tretirati negativna mentalna stanja, ali nisu u mogućnosti ići na tečajeve, veselit će informacija da je Priručnik o Bachovim cvjetnim esencijama Stefana Balla objavljen na hrvatskom, a uz pomoć kojeg se, uz podršku mentora, može završti prvi stupanj edukacije što se verficira i priznanjem Bachovog centra iz Velike Britanije.
Knjiga je pisana za početnike, a cilj je pružiti dovoljno znanja svima koji samostalno žele učiti o cvjetnim esencijama za osobnu upotrebu. Ne uvjetuje predznanje, a u sedam kratkih poglavlja pokriva svih 38 esencija dr. Bacha. Nakon ovog tečaja, čitatelj bi trebao moći pomoći sebi, svojim prijateljima i bližnjima, te biti osposobljeni nastaviti s učenjem o Bachovim kapima u onoj mjeri u kojoj on to želi.

Sve što je potrebno je otvoreni um, želja za učenjem i znatiželja tko ste i kako se osjećate. Jer ova je knjiga zapravo o onome tko ju čita. Mnogi ljudi nalaze istinsko zadovoljstvo u tome što na ovaj način mogu pomoći nepoznatima, a osim toga, Bachove cvjetne esencije su savršena dopuna drugim vrstama terapije kao što su aromaterapija, masaža, refleksologija i homeopatija. Cijena knjige iznosi 140 kuna i može se kupiti ili naručiti u Essentiji, koja u Hrvatskoj organizira i edukaciju za Bachove praktičare. Prvi stupanj može se pohađati i završiti na daljinu u obliku programa DLP, čiji je puni naziv Distance learning programme, a koji je odobren od Bachovog centra. Na prvom stupnju uči se o 38 preparata, preparatu za krizne situacije (poznat kao Rescue Remedy), načinu primjene preparata, biografiji dr. Bacha, kao i njegovoj filozofiji i kako je otkrio preparate. Uči se na koji način preparati pomažu lakše proći „krize" svakodnevnog života te kako pomoći drugima - prijateljima, djeci, životinjama i biljkama. Prvi stupanj otvoren je za sve koji su zainteresirani za Bachove cvjetne esencije, a oni koji žele saznati više, mogu se kasnije upisati na drugi stupanj.

Prvi stupanj edukacije na daljinu je program samostalnog učenja uz pomoć mentora i Priručnika o Bachovim cvjetnim esencijama. Na web stranicama www.bachovekapi.hr mogu se besplatno preuzeti radovi i knjige dr. Bacha, kao i zapise s njegovih predavanja.