POSAO IZ SNOVA? 'Nisu potrebne nikakve vještine, plaća 750 EUR, radi se pet dana u tjednu... samo se odjenite elegantno'

pokojnik, runovići, šverc, granica, mrtvac, mrtvac, sanduk, hladnjača, sahrana, živ, Brazil, šok, Dayton, pogrebnik, BIH, posao, posao iz snova, Poljska, pogrebno poduzeće, smrt, starica, oživljavanje, muškarac, mrtvac, mrtvaci
leže u mrtvačkom kovčegu.

'Za posao nisu potrebne vještine - dovoljno je da nepokretno ležite šest sati. Jedino što tražimo su elegantna odjeća i hrabrost za neuobičajeno zaposlenje', navodi se u oglasu koji se ovog tjedna navodno pojavio na lokalnoj web stranici u rubrici 'dodatni poslovi'.

Hrabrost i elegantna odjeća potrebni su zato što se plaća ležanje u kovčegu u izlogu pogrebnog poduzeća, prolaznicima pred očima, a poslodavac jamči sve prema zakonu o radu: ugovor, šestosatno radno vrijeme, slobodne vikende, a povrh toga i popust za sahranu u slučaju potrebe - ukoliko premine netko u obitelji ležećeg službenika, piše srpski Kurir, pozivajući se na poljski dnevni list Gazeta Wyborcza.

Reporteri poljskog lista krenuli su tragom oglasa koji je ubrzo nestao iz ponude te su obišli nekoliko pogrebnih poduzeća, ali nisu našli tog poslodavca koji traži službenika za spavanje u mrtvačkom kovčegu.

U četiri pogrebna poduzeća u samom centru Wroclawa vjeruju da je oglas možda bio samo šala, iako bi plaća odgovarala zahtjevima, a takva reklama bi privukla sigurno publicitet i klijente.

Glavni problem je to što su izlozi većine pogrebnih poduzeća u centru Wroclawa tako mali da u njih mrtvački kovčeg ne bi stao.