FOTO  Pobjednici Lino višebojca idu na završnicu u Hrvatsku

Lino, Hrvatska zemlja, podravka
Više od 4.600 učenika i učenica osnovnih škola iz Bihaća, Banjaluke, Tuzle, Zenice, Sarajeva, Ljubuškog te Širokog Brijega sudjelovalo je u promicanju sportskih vrijednosti, navijačkog duha te uživalo uz sportske legende i svoje uzore u sportu koji su im svojim primjerom pokazali da se bavljenje sportom i školovanje mogu uspješno povezati.

Cilj projekta Lino višebojac je poticanje učenike osnovnih škola za bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, promocija školskog sporta te kulturnog i učeničkog stvaralaštva.

„Ovo je pilot projekt u Bosni i Hercegovini koji Podravka u suradnji sa Sportskim novostima u Hrvatskoj realizuje već dugi niz godina. Podravka je ovim projektom dobila ono čemu smo uvijek posvećeni, a to je izuzetno zadovoljstvo djece, veliku radost i veliko veselje jer Lino i djeca jednostavno idu zajedno. U svih sedam gradova bilo je prekrasno, puno emocija i sigurni smo da ćemo sa ovim projektom nastaviti u Bosni i Hercegovini" izjavio je Milan Šarlija, direktor Podravke u BiH.

Mališanima su se u sedam gradova pridružili uspješni bh. sportisti kao što su Damir Džumhur, Bulend Biščević, Almir Turković, Stevan Janković, Milan Đukić, Dinko Mulić, Miroslav Dujmović, Mehmed Janjoš, Emanuela Imširević Plesnik, Šemsudin Smajlagić, Goran Đekić, Damir Mulaomerović, Almir Hasandić, Marin Popović, Nermin Šabić, Aida Kalušić, Wagner Santos Lago, Dino Kresinger, Josip Bilinovac, Matej Hrstić, Josip Ereš te David Mandić.

„Ja sam zaista imao mečeve s vatrenom publikom, ali na Lino višebojcu je bilo jako lijepo vidjeti ovako mladu djecu kako navijaju i kako bodre jedni druge i kako uživaju. Siguran sam da će manifestacija kao Lino višebojac pomoći razvoju sporta u Bosni i Hercegovini i želim da ovakvih stvari ima i puno više jer sport ne poznaje razlike, on je internacionalan i treba ga istinski podržavati", izjavio je poznati bh. tenisač Damir Džumhur zadovoljan što se među prvima uključio u promociju projekta.

Svi pobjednici iz sedam bh. gradova, zajedno sa predstavnicima škola te zaposlenicima kompanije Podravka posjetit će završnicu Lino višebojca koja će se održati od 29. do 31.svibnja u Velikoj (Hrvatska).

Pobjednici će imati priliku upoznati vršnjake iz Hrvatske, zabaviti se s njima i razmijeniti iskustva stečena na Lino višebojcu te posjetiti Park prirode Papuk.