FOTO/VIDEO  Pametna gaming četkica za zube

četkica za zube
Kako dijete pere zube, na displeju pametnog telefona otkrivaju se poznati likovi, čime se djeca potiču da peru zube dovoljno dugo.

No, pametna četkica za zube start-up kompanije "Grush" pod nazivom "Grush: The Gaming Toothbrush", još je naprednija, jer posjeduje senzore koji će vam reći kako i gdje je držite, kao i koja područja usne šupljine trebate doseći.

Četkica radi u paru s aplikacijama za Android ili iOS pametne telefone i tablete, s kojima komunicira putem Bluetooth radija koji se nalazi na ugrađenom Intelovom Curie modulu.

Sve to omogućuje da se pranje zuba pretvori u pravi gaming, jer ne možete pobijediti sve dok ne očistite svako teško dohvatljivo mjesto u svojim ustima, a svoj napredak pratite na displeju gadgeta na kojem se prezentira videoigra. Drugim riječima, četkica za zube postaje kontroler za igru, što je klincima vrlo zabavno, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Kompanija "Grush" je sa svojom gaming četkicom sudjelovala na Intelovom reality TV natjecanju "America's Greatest Makers", na kojem se 24 natjecatelja borilo za osvajanje nagrade od milijun dolara, a glavni uvjet je bio da njihovi gadgeti posjeduju Curie modul veličine tipke koju je Intel dizajnirao za uređaje iz domene nosivih računara i povezanih IoT uređaja.

U završnici natjecanja pobijedila je upravo Grush pametna četkica za zube, pa je Intelov šef Brian Krzanich predstavnicima kompanije svečano uručio ček od milijun dolara.

Četkicu su izmislili dječija zubarica Anubha Sacheti, futurist Ethan Schur i doktor fizike Yongjing Wang, a putem poveznice izvora ovog članka može se naručiti predbilježbom za 59 dolara.