Ovo je vrsta psa koji će vas sigurno ugristi

pas

Vrsta psa odgovorna za većinu napada na čovjeka kao i broja ozljeda iznenadit će većinu ljudi - riječ je o miroljubivim labradorima. Do tog je zaključka došla opsežna studija internacionalne tvrtke za osiguranja od ozljeda povezanih s psima i kućnim ljubimcima - Animal Friends.

Drugi na popisu pasmine koje će najvjerojatnije napasti su njemački ovčari, a slijede stafordski bul terijeti te, border colliei.

Najčešće ozljede uključuju amputaciju prsta, ožiljke te oštećenje živaca.

Istraživanje je potvrdilo i onu staru da je čovjekov najbolji prijatelj često i poštarev najveći neprijatelj, a čak trećina incidenata s psećim ugrizima uključuje nezgode s dostavnim osobljem i poštarima. Muškarci su čak dvostruko češće žrtve napada nego žene, a životinjski psiholog dr. Roger Mugford ističe kako je najvažnije da se čovjek sprijatelji sa životinjom.

- Kad se jednom poštar sprijatelji s psom, oni će biti najbolji prijatelji cijeli život - kaže Mugford, objašnjavajući kako je istina da psi mogu nanjušiti strah, a način na koji se čovjek kreće i ponaša daje psu jasne poruke.

Izvor: express.hr