Za začeće su potrebna 104 spolna odnosa

Bebe
Znanstvenici su izračunali da prosječnoj ženi treba šest mjeseci, tijekom kojih spolne odnose ima četiri puta tjedno, kako bi začela prvo dijete.

Svaka deseta žena je tijekom razdoblja u kojem je željela ostati u drugom stanju za vrijeme ovulacije tražila od supruga da odgodi sve obaveze, pa čak i poslovne, piše portal firstresponsefertility.com.

Nasuprot tome, čak 70 posto anketiranih žena izjavilo je da je željelo da trudnoća bude plod spontanog seksa te da su izbjegavale programirani pristup spolnom odnosu.

Anketiranim muškarcima je bilo svejedno radi li se o spontanom seksu ili pomno planiranom spolnom činu, njima se svidjela učestalost spolnih odnosa u tom razdoblju.

'Iako se brojka od 104 spolna odnosa prije nego do začeća dođe čini dosta velika, nema mjesta za brigu', tvrdi dr. Mike Smith, koji je proveo istraživanje na 3.000 novopečenih majki.

'Moramo naglasiti da kod parova koji ne planiraju djecu već nakon prvog spolnog odnosa može doći do začeća, tako da je zaštita nužna', ističe Smith.