Papa kritiziran zbog zagovaranja stege u odgoju

Papa Franjo, katolička crkva, Sveti Otac, 77. rođendan, Papa Franjo, čovjek, Papa Franjo, Papa Franjo o životu i vjeri, Papa, Papa Franjo, obitelj, predškolski odgoj, roditelji i djeca, roditelji
"Dobar otac otac zna oprostiti, ali i odlučno ispraviti neke stvari. Ne treba biti ni slab, ni sentimentalan ni popustljiv", rekao je u srijedu tijekom opće audijencije u Vatikanu, posvećene ulozi očeva u obitelji.

Kao i puno puta ranije Papa se udaljio od pripremljenog teksta te ispričao:

Papina izjava u Italiji je prošla gotovo nezamijećeno, no na sjeveru je oštro kritizirana.

"Nema nikakvoga fizičkog kažnjavanja djece koje je dostojanstveno. To treba odmah razjasniti. Bilo kakvo nasilje protiv djece potpuno je neprihvatljivo", rekla je njemačka ministrica obitelji Manuela Schwesig za Die Welt.

Njemačka udruga za djecu Aide argentinskog je Papu pozvala da što prije ispravi svoju pogrešku: "Papa je iznimno humana osoba, no svatko može pogriješiti. Izjavivši kako je normalno da se dijete povremeno udari ukoliko se to napravi na dostojanstven način, u potpunosti je pogriješio".

Suradnik vatikanske službe za javnost Thomas Rosica objasnio je da Papa nije govorio o nasilju prema djeci nego o tomu na koji način nekome pomoći da postane zrela osoba. Ovdje nije riječ o zlostavljanju djece, rekao je Rosica, a prenosi njemački Bild.

Franjino viđenje obitelji i obrazovanja vrlo je tradicionalno te povezuje nježnost i odlučnost.

Hina