Nikada nismo vidjeli tako veliku bebu. Ona je čudo

beba, čudo
Prosječna težina novorođenčadi je 3,4 kilograma, a Nandinina curica je dvostruko teža. Ona je, naime težila 6,8 kilograma, piše Metro.

Liječnik Venkatesh Raju je kazao: "U svom 25-godišnjem iskustvu, nikad nisam vidio tako veliku bebu. Ona je čudo. Vjerujem kako ona nije najteža beba rođena u Indiji, već najteža djevojčica ikad rođena u svijetu."

Majka je težila 94 kilograma i imala je urednu trudnoću, no nije ni slutila da će beba biti golema.

Iako je majčina težina ukazivala na visoku razinu šećera u krvi, liječnici su potvrdili da nema dijabetes koji najčešće uzrokuje pretilost kod novorođenih beba.
Najteži dječak težio je više od 10 kilograma pri rođenju

Djevojčica se nalazi na neonatologiji intenzivnog liječenja, gdje liječnici prate njezino stanje prije nego je za koji dan otpuste kući.

Dr. Poornima Manu, ginekolog koji ju je porodio kaže: "Sve nas je iznenadila. Rođena je carskim rezom, a sve je trajalo pola sata i to bez ikakvog rizika. Nema nikakve zdravstvene probleme kao što su nepravilna razina šećera ili hormona štitnjače i pravilno diše. Isprva smo bili zabrinuti zbog njezine razine šećera, ali smo utvrdili da je sve u redu. Majka je redovito kontrolirala trudnoću kod liječnika i nikada nije pokazivala znakove gestacijskog dijabetesa ili poremećaja sa štitnjačom."

Inače, već su zabilježeni slučajevi beba koje su rođene s iznad prosječnom težinom koje su čak i teže od ove bebe, ali se radilo o dječacima. Naime, prema dosad zabilježenim podacima, najteži dječak ikad, rođen je 1955. godine u Italiji, a težio je 10,3 kilograma.

net.hr