Možemo li zaista utjecati na spol djeteta? Evo što je mit, a što istina

bolnica, bebe, djeca, majka, ostavljena beba, Mostar, Pas, beba, spas, djeca, tajna, muška djeca, sinovi, sperma, doniranje sperme, djeca, djeca rast, spavanje san, hrkanje, imena, djeca rast, popularnost, popularna imena, imena, značenje imena, smiješna imena, djeca, imena, djeca rast, popularnost, popularna imena, bebe, spol, dijete, bebe, Mostar, bolnica, imena, ženska imena , popularna imena, muška imena  , značenje imena, imena, Hercegovina, imena, Hrvati, Mostar, SKB Mostar, djeca, rađanje, imena, bebe
Ali i mnogi parovi pokušavaju "namjestiti" da im dijete bude djevojčica ili dječak. Može li im zaista poći za rukom?

Znanstvena je činjenica da se jajna stanica može oploditi maksimalno 12 sati od ovulacije. Ako dolazi do snošaja netom nakon ovulacije veća je vjerojatnost da će se začeti muško dijete jer su spermiji s Y kromosom brži, a ako ste imali snošaj prije ovulacije, veća je vjerojatnost za djevojčicu jer X kromosomi dulje žive.

Znanstvenici sa sveučilišta Oxford i Exter utvrdili su 2008. godine da vrsta i količina hrane hrane mogu imati utjecaj na spol. Za dečka jedite manje mliječnih proizvoda, a više povrća i voća s naglaskom na babane koje obiluju kalijem koji pogoduje Y kromosomima. Za djevojčice buduća bi majka trebala jesti namirnice bogate magnezijem, kalcijem i kisele namirnice, a izbjegavati krumpir i banane.

Mitovi

S koljena na koljeno prenose se neki savjeti kako pogodovati da se začne željeni spol djeteta. Tako je jedan od mitova, znanstveno neutemeljen, onaj da par treba imati spolni odnos kad je pun Mjesec ako želite djevojčicu, a za sina kada je četvrt Mjeseca vidljivo na nebu.

Za sina se također navodi da je potrebno voditi ljubav stojećki te ako muškarac inicira spolni odnos. Postoji i teorija da bi prilikom seksa ženina glava trebala biti okrenuta prema sjeveru kao želite dječaka, a za djevojčicu spolni bi odnos trebali imati parnim danima i oko podne. Za dječaka, strastima bi se trebali prepustiti za kasne večernje sate.

Vecernji list