Dok je Mato od poplave branio Bošnjake, supruga mu rodila kćerkicu u Osijeku

inkubator
...sreća u nesreći za obitelji Ivić iz Bošnjaka, koja je samo dva dana prije u Osijeku pronašla privremeno utočište pred prjetećom vodenom bujicom.

Za to je vrijeme njezin otac Mato hrabro i predano tovario vreće s pijeskom na bentu kod Bošnjaka, kamo se vratio čim je trudnu suprugu Barbaru i dvoje djece, Korinu i Mislava, doveo kod prijatelja u Osijek, na sigurno.

- Hvala Bogu pa nisam morala otići na porođaj iz nekog sabirnog centra, nego smo kontaktirali prijatelje u Osijeku, pokupili najnužnije stvari i došli k njima. Već sam prošla predviđeni termin za porođaj i znali smo da će uskoro na svijet doći naša Nensi. Srećom, sve se dobro završilo. Obje smo dobro i nadamo se da ćemo se uskoro vratiti u Bošnjake, gdje nas čeka tata - ispričala nam je 30-godišnja Barbara koja ističe kako joj sudbina njezinih sumještana, ali i stanovnika okolice ne izlazi iz glave. Srećom, s njihovom je kućom sve dobro prošlo i Barbara kaže kako jedva čeka da se vrati u Bošnjake koji su spašeni, duboko vjeruje, zahvaljujući Gospi Bošnjačkoj koja ih čuva.

Povratak svoje obitelji ne može dočekati ni suprug i otac, 36-godišnji Mato. Kaže, rođenje trećega djeteta jedina je svijetla točka u proteklih nekoliko dana njegova života. Naime, sa svojim prijateljima danonoćno prati situaciju u Bošnjacima, tovari vreće s pijeskom, no našao je vremena i u utorak došao posjetiti ženu i novorođenu kćerkicu.

- Vjerujem da ću uskoro dovesti djecu i baku u Bošnjake, a Barbara i Nensi još će neko vrijeme ostati u Osijeku. Mislim da će nas Nensi cijeloga života podsjećati da se rodila u vrijeme kada je ne samo istočna Slavonija nego i cijelo okolno područje doživjelo veliku tragediju. Ne stignem ni proslaviti rođenje kako treba, ali ću, kad se sve smiri, napraviti nezaboravnu feštu - rekao nam je u telefonskom razgovoru presretni otac Mato.

glas-slavonije.hr