Dječak iz Baranje preživio pad u 40 metara dubok bunar

bunar, Pas, dječak
Unatoč tolikoj dubini bunara dječak je pri padu zadobio samo prijelom noge. Prevezen je u Klinički bolnički centar Osijek, piše Glas Slavonije.

Dječak je spašen zahvaljujući svom psu Benu, koji je na vrijeme uzbunio dječakove roditelje, koji su bili u obližnjoj vikendici. Iz bunara, u kojem je, srećom, bilo samo pola metra vode, dječaka su izvukli vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Beli Manastir.

Dječak se u nedjelju oko 13 sati igrao sa psom u blizini vikendice, kamo je iz Karanca došao s roditeljima. U jednom je trenutku došao do bunara, koji je bio zarastao u korov i prekriven trulim daskama. Kada je stao na daske, one su popustile pod njegovom težinom pa je 13-godišnjak upao u 40 metara dubok bunar.

Majka čula dozivanje sina

Pas Ben, koji je bio pokraj njega, nije upao u bunar i nakon nekoliko je minuta otišao do vikendice, gdje su bili dječakovi roditelji. Vidjevši samo psa, koji se inače nije odvajao od sina, uznemireni roditelji krenuli su u potragu. Pretraživali su teren oko susjednih vikendica, ali ga nisu našli. Roditelji nisu odustajali i tada je majka čula dozivanje sina, no u prvom trenutku nisu uspjeli pronaći mjesto gdje je 13-godišnjak. Prateći sinove povike, na kraju su razmaknuli gustu travu i pronašli otvor uskog i dubokog bunara.

Dječak se uspio zavezati za uže, nakon čega su ga vatrogasci, oprezno, izvukli na površinu.