FOTO/VIDEO  "Nepokretni" Amerikanac nakon izricanja presude ustao sa stolice i odšetao iz sudnice

Ovaj pedesetosmogodišnjak uhićen je zbog nedozvoljenog ulaska na tuđi posjed s otvorenom flašom piva. Tvrdio je da ne može platiti inicijalno određenu kaznu od 100 dolara jer je "prikovan za krevet" i nema kako zaraditi novac, a nitko, čini se, nije primijetio da je i došao potpuno zdrav i pokretan, prenosi Dnevni avaz.

"Nepokretan sam i vrlo mi se teško kretati. Trebao bih biti u krevetu i tamo ću biti do kraja života", rekao je sucu Johnu Hurleyju putem video-linka kojim se javio iz zatvora na Floridi, prenosi South Florida Sun-Sentinel.

Sudac ga je tražio da pojasni kako je mogao napraviti spomenuti zločin ako je nepokretan kako tvrdi, a Funk mu je odgovorio da su ga dvojica muškaraca iznijela iz kreveta i ostavila na lokaciji na kojoj ga je pronašla policija. Hurley nije povjerovao njegovom objašnjenju, ali se sažalio nad njegovom izjavom da ne može platiti 100 dolara.

Zbog toga mu je odobrio kaznu od 50 dolara koju može plaćati na rate šest mjeseci, ukoliko prizna krivnju.

Funk se složio, sudac ga je oslobodio, a "nepokretni" je Carl hitro ustao sa stolca i odšetao.Sudac je u tom trenutku gledao dokumente i nije vidio što se dogodilo sve dok se sudnicom nije prolomio smijeh.

"Je li se on sad ustao sa stolca i odšetao? Izliječen je!", zaključio je Hurley i poručio Funku kojeg više nije bilo u prostoriji: "Gospodine, trebali biste pričekati da se kamere ugase prije no što ustanete i počnete raditi vratolomije, u redu?".