NASA sinoć objavila senzacionalne vijesti

jupiter
Naime, teleskop Habl pronašao je dokaze o postojanju oceana ispunjenog vodom ispod sloja leda debelog nekoliko kilometara na Europi, jednom od mjeseca planete Jupiter.

Već je poznato da mjesec ima podzemni ocean koji bi mogao da bude komponenta koja bi podržala razvoj života. Vilijam Sparks sa Svemirskog instituta za nauku teleskopa u Baltimoru je rekao tijekom konferencije da se naučnici već dugo pitaju da li postoji život van Zemlje.

"Na Zemlji života ima tamo gdje je energija, voda, gdje su hranljive materije, pa imamo poseban interes od mjesta koja sadrže te uvjete, a Europa bi upravo mogla da bude takvo mjesto".

Dodao je i kako su današnji događaji povećali uvjerenje kako se voda i drugi hranljivi materijali iz skrivenih oceana na Europi, mogu naći i na njenoj površini i kako će NASA proučiti mogućnost slijetanja na Jupiterov satelit kako bi izvršili dodatna istraživanja.

Masivni vodeni oceani iz unutrašnjosti mjeseca, vjeruje se, imaju toliku snagu da se voda redovno izbacuje na njegovu površinu. Otkriće je omogućeno ultra-ljubičastim kamerama koje su popravljene 2009. godine.