Nakon desetljeća pokušaja su ulovili mitsku neman od 300kg

kanada ribolov
Prije punih 40 godina po prvi put je viđena jesetra s deformiranim vrhom glave. Zbog toga je dobila nadimak 'Pig Nose' ('Svinjska glava'), a neki bi ju ribar vidio svakih nekoliko godina. Zbog toga je ušla u svojevrsnu legendu i dobila status 'čudovišta iz Loch Nessa' rijeke Fraser koja se nalazi u British Columbiji u Kanadi.

Ulovljena riba teška je čak 295 kilograma, a duga 3 metra zbog čega se procjenjuje da je stara oko 80 godina. Zanimljivo, u istoj je rijeci 2012. godine uhvaćena najveća jesetra u Sjevernoj Americi ikad - imala je 500 kilograma i oko stotinu godina.

Jestre se danas smatraju ugroženom vrstom s obzirom na izlov zbog mesa koje je po cijeni usporedivo s cijenom ikre koja se prerađuje u kavijar.

Lov je trajao puna dva sata, a nakon što je riba izvagana i izmjerena, Nick McCabe i njegov suradnik vratili su je u rijeku gdje će imati priliku doživjeti još pokoje desetljeće. kako je pak zaradila neobičan glave i dalje nije poznato, ali pretpostavlja se da se radi o ozljedi koja je krivo zarasla.