Najčešće zablude o velikim psima u koje ne bismo trebali vjerovati

veliki pas

... da sama njihova pojava može biti zastrašujuća, ipak nije istina da su veliki psi agresivniji od onih manjih, piše zivotinje.rs.

Naš zadatak je da razbijemo najčešće mitove o njima, jer ispod masivne pojave često se kriju "nježni divovi"... Pročitajte koje zablude se najčešće vežu za velike pse i zašto obično nisu točne.

1. Veliki psi su agresivniji

Strah od velikih pasa je vrlo česta pojava. Sigurno poznajete nekoga tko se više boji velikih nego manjih pasa. Iako je razumljivo da sama njihova pojava može biti zastrašujuća, ipak nije istina da su veliki psi agresivniji od onih manjih. Ako provedete samo malo vremena s nekom većom pasminom, shvatit ćete da veliki psi mogu biti itekako velike maze.

2. Veliki psi trebaju više aktivnosti

Veliki psi izgledaju kao da im je potrebno više aktivnosti u odnosu na manje pse. Međutim, trčanje je aktivnost koja zahtjeva puno energije i može dovesti do displazije kukova, što je najčešći ortopedski problem kod velikih pasa.

3. Veliki psi ne mogu živjeti u stanovima

Svakom velikom psu je potrebno dvorište, zar ne? Pa i ne baš... Naime, ova zabluda je vrlo uobičajena. Skoro svaki pas može biti sretan u svakom domu, dokle god su njegove potrebe za vježbanjem zadovoljene.

4. Veliki psi nisu najbolji izbor za obitelji s djecom

Kada tražite psa koji bi se dobro slagao s djecom, nemojte zaobilaziti "nježne divove". Točno je da veliki psi mogu srušiti stvari sa stola ili slučajno oboriti dijete tijekom igre. Međutim, neka djeca se igraju previše grubo za male krhke pasmine. Ali, veliki psi mogu biti fantastični prijatelji i doživotni najbolji prijatelji djeci, dok i djecu i pse naučimo da se igraju sigurno i pod nadzorom.