Sve što trebate znati o maskari i njenom nanošenju kako biste imali zavodljiv pogled

maskara

1. Nanesite na čestiku dovoljno maskare

Kako biste na četkici dobili što više maskare kružnim pokretima unutar maskare okrećite četkicu. Maskara se brzo stvrdne, ali po njezinoj stijenci ostane maskara do koje se može doći samo kružnim pokretima.

2. Počnite s donjim trepavicama

Ukoliko ste mislili kako se donje trepavise ne trebaju našminkati, jako ste se prevarili. Za kompletan efekt wow trepavica i pogleda vrlo je bitno našminkati i donje trepavice. Pređite preko njih maskarom minimalno dva puta.

3. Redovno mijenjajte maskaru

Vrlo je važno redovno mijenjati maskaru, iako vam se čini kako je još uvijek ostalo maskare, vjerujte nam ona više nije za uporabu, pogotovo ukoliko je prošlo više od 6 mjeseci.

4. Uvijač trepavica

Ukoliko želite imati zavodljiviji pogled, krupnije oči, naglašenije trepavice obavezno koristite uvijač za trepavice. Naravno, ukoliko imate prirodno uvijene trepavice uvijač vam nije potreban.

5. Nanošenje maskare

Na gornje trepavice nužno je nanijeti maskaru dva puta. Prvi put ju nanesite tako da vam je pogled prema gore kako biste maskaru nanijeli s doljnje strane trepavica. Kad je to gotovo, spustite pogled niže i nanesite ju s gornje strane, ali pri svakom nanosu četkicu lagano zarotirajte prema van kako biste uvili trepavice i produžili ih na vrhovima.

Izvor: cafe.hr