Uklonite perut pomoću 7 prirodnih preparata

perut, prirodni sastojci , kosa

Papar i jogurt

Jogurt je umirujuće sredstvo koje može vašu kožu vlasišta učiniti glatkom i manje perutavom. Papar uništava gljivice i bakterije koje stvaraju perut i djeluje antibakterijski. Za izradu ovog lijeka pomiješajte 2 žličice papra i šalicu jogurta. Nanesite ovu smjesu na vlasište i ostavite ju da djeluje sat vremena. Nakon što ju isperete, kosu operite uobičajenim šamponom.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je izvrstan lijek koji pomože kod uklanjanja peruti. Vlaži kožu vlasišta što smanjuje stvaranje peruti. Prije nanošenja maslinovog ulja, potrebno ga je malo zagrijati da bude mlako. Nanesite ulje na vlasište i lagano ga umasirajte. Ostavite ga preko noći kako bi omogućili koži da upije ulje. Ujutro operite kosu blagim šamponom. Maslinovo ulje je jak lijek koji će dati izvrsne rezultate čak i ako ga ostavite da djeluje samo 15 minuta.

Ulje i sok od limuna

Limunov sok i ulje su odlična kombinacija koja vam može pomoći da se riješite peruti. Iako sok od limuna ima određena svojstva izbjeljivanja, ne uzrokuje nikakve promjene u boji kose. Limun djeluje antibakterijski te se bori protiv mikroba koji dovode do peruti. Pomiješajte 1 žlicu limunovog soka i 6 žlica kokosovog ulja. Nanesite ovu smjesu na vlasište i ostavite ga da djeluje 20-30 minuta. Isperite kosu blagim šamponom. Ovaj postupak redovito ponavljajte za dobivanje željenog rezultata.

Soda bikarbona

Soda bikarbona daje odlične rezultate kod uklanjanja peruti. Pomiješajte svoj šampon sa 1 čajnom žličicom sode bikarbone. Primijenite ovu mješavinu na vlasište, a zatim isperite kosu.

Sprej protiv peruti

Sprej protiv prhuti Herbapharm je prirodni proizvod na bazi hidrolata lavandina sa dodatkom eteričnog ulja lavandina, geranija, čajevca i palmarose koji učinkovito smanjuje i uklanja perut.

Namijenjen je za svakodnevnu uporabu kod svih tipova kose, nije ga potrebno ispirati, a pri tom ne masti kosu.

Ocat

Ocat je vrlo učinkovit za liječenje peruti. Najbolje je koristiti jabučni ocat ili aceto balsamico. Ocat sadrži kalij koji smanjuje svrbež vlasišta. Masiranje tjemena jabučnim octom potiče cirkulaciju krvi, što čini kosu jakom i zdravijom. Jabučni ocat uklanja sve mrtve stanice kože, koje začepljuju folikule i dovode do peruti. Isperite kosu mješavinom vode i octa. Na 1 šalicu vode stavite 1 žlicu jabučnog octa. Miris octa će se smanjiti kada se kosa osuši.

Aloe Vera

Aloe Vera je vrlo učinkovita u uklanjanju peruti i obnavljanju kože. Obnavlja oštećenu kožu i čini ju zdravom i glatkom te djeluje antibakterijski. Nanesite Aloe Vera gel na kožu i ostavite ga da djeluje 15 minuta.

Izvor: 20minuta.hr