FOTO  Svečano zatvoren 35. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO

Nivea BH Fashion Week Sarajevo, Sarajevo

...35. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO, najuticajnijeg u Jugoistočnoj Evropi, čuvali su za sami kraj.

Posljednju večer najznačajnijeg modnog događaj u BiH sa najdužom tradicijom, otvorila je srbijanska modna heroina Amina Hasanbegović. Jasna kompozicija kolekcije, sa istančanim smislom za estetiku i kreativnost predstavljena je sinoć iz ateljea ove etablirane modne umjetnice. Modne sladokusce Amina je počastila kolekcijom sačinjenom od vrhunski sašivenih kaputa, ekskluzivnih haljina te ženskih kompleta slaveći suptilnu ženstvenost. Kolekciju AH odlikuje udobnost kao potreban imperativ svakodnevnog modernog odijevanja. Zanimljivo je da ova kreatorica odnedavno sama proizvodi svoje materijale te da su svi njeni modeli unikatni. Otvorivši posljednju večer 35. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVA pokazala je sav sjaj raskošnog talenta.
Alma Musliović dugogodišnja uspješna manekenka sinoć je ekskluzivno pokazala svoju modnu liniju odjeće za djecu nazvanu "Djeci sa ljubavlju". Neobični krojevi sa kvalitetnim materijalima oduševili su publiku, a smisao za modni perfomans dokaz je da njeno vrijeme tek predstoji.

Svjetlana Vuković Ceca, pokazala je kolekciju nazvanu "Žena u haljini crvenoj". Kolekcijom je dominirala crvena boja, a pratio ju je perfomans umjetnice koja je napisala istoimenu knjigu Emine Vukičević.
Državnu sedmicu mode zatvorio je spektakularno modni dizajner iz Turske Tolga Cam. Blještavilom ekskluzivnih kreacija zapanjio je zvanice NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO. Neke od kreacija ovog vrhunskog dizajnera korištene su za potrebe snimanja serije "Sulejman Veličanstveni". Unikatne toalete visoke mode nagrađivane su gromoglasnim aplauzima publike, a kolekcijom kojom se predstavio pokazao je zašto ga mnogi smatraju dizajnerom svjetskog glasa. Modna agencija Abc Models i Udruženje manekena i modnih kreatora glavnom gradu BiH priuštili su događaj za pamćenje, modnim dizajnerima mjesto za promociju svog talenta. Zanimljivo je da je ekipa Fashion TV boravila tokom ovog događaja u glavnom gradu BiH zbog potrage za novim modelima i izvještaja o bh. dizajnerma. Za kvalitet i doprinos modnoj sceni u BiH organizatorima 35. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO modnoj agenciji Abc Models upravo je stigla nagrada "zlatna kategorija" od svjetske organizacije "BeattON" koja se bavi kategorizacijom kvalitete rada kompanija u svijetu.