FOTO/VIDEO  Predstavljamo program prve večeri 34. Nivea BH Fashion Week Sarajevo

Nivea BH Fashion Week Sarajevo, moda
Već duži niz godina, Nivea i BH Fashion Week Sarajevo udružili su snage kako bi pružili podršku razvoju domaće modne scene, a od prošle godine podršku budućim domaćim dizajnerskim zvijezdama daje i putem Natječaja za mlade dizajnere - Perwoll New Generation 2015! Iz godine u godinu, ovaj projekt je postao najvažniji modni događaj koji je rezerviran samo za najbolje BH modne dizajnere.

Tako će se prve večeri 34. Nivea BH Fashion Week Sarajevo predstaviti jedna od naših najboljih modnih dizajnera Emina Husedžinović Ibrahimović, najuspješnija domaća modna kuća Carmen Line i renomirani turski modni brand Jeordie's.

Heroina BH modne scene Emina Husedžinović Ibrahimović predstavit će se kolekcijom od 60 odjevnih predmeta koja nosi naziv POP ART AND FASHION. Kolekcija je inspirirana pop-artom, a bluze i torbe kolekcije oslikala je akademska slikarica Tea Zubović. Multikoloristična kolekcija je nastala prema svjetskim tendencama kombinacija rojal plave, petrolej zelene, crne, bijele ali i pink, crvene, narandžaste i žute. "Ovo je vrlo nosiva, vesela, moderna i seksi kolekcija koja će se sigurna sam damama dopasti", otkriva nam Emina čija je modna revija u ponedeljak 20. travnja u 20 sati.

Kolekcija POP ART AND FASHION. Autori: Emina Husedžinović Ibrahimović i Tea Zubović. Frizura i make up: Sead Selmanović studio Maestro, Naočale Optika Loris, Nakit: Zlatarna Celje, Čarape Inamore, Fotograf: Edin Džeko, Odjeća: DESIGN BY EMINA i ART BY TEA, Modeli modne agencije Abc Models Sarajevo: Ajla Memić, Nataša Derikonja, Belma Ibrahimović, Ines Jovanović, Marina Plakalović i Delila Softić.

Nakon 25 godina izuzetnog dizajnerskog nadahnuća, modna kuća Carmen line predstaviti će novu kolekciju proljeće-ljeto 2015 koja je moderna, smjela, mladalačka, lepršava, poslovna i svečana. Od dezena su zastupljene pruge, tufne, cvjetni dezeni i color-blocking. Intenzivne boje na najfinijim prirodnim materijalima od kojih su izrađeni modeli Carmen Line donose dah proljeća. Nova kolekcija ovog izuzetnog modnog brenda za dame, donijet će nam, ponovo holivudski glamur kroz modele koje možete pogledati na www.carmen-line.com.

Kako bi i muški dio publike, saznali šta je IN ove sezone, tu je modna revija ekskluzivnog turskog modnog brenda za muškarce Jeordie's. Iz sezone u sezonu, ovaj modni brend predstavlja kolekcije u skladu sa svjetskim trendovima odjevanja. Široki asortiman muške konfekcije uz dobre cijene, izuzetna kvaliteta je ono na što smo navikli kod Jeordie's-a.

Najvažniji modni događaj sezone je pred nama, a vrhunski dizajn koji ćemo vidjeti za vrijeme tri dana održavanja 34. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, učiniti će Sarajevo pravom modnom prijestolnicom.