Ovo su maske protiv opadanja kose

kosa, opadanje, celibat , usporiti opadanje kose, debljina, opadanje, kosa, Uzroci, usporiti opadanje kose, maske za kosu, usporiti opadanje kose, usporiti opadanje kose, Uzroci, razlozi, cink, tijelo, nedostatak cinka, znakovi, kosa, usporiti opadanje kose, bubrezi

Razlozi mogu biti povezani s načinom prehrane i nedovoljnim unosom određenih vitamina, ali isto tako mogu ukazivati na ozbiljnije stanje u organizmu koje bi što prije trebalo početi liječiti.

Opadanje kose je stanje do kojeg može doći zbog nezdravih životnih navika kao što su alkoholizam i pušenje, zbog nepravilnog rada štitnjače, kontracepcijskih pilula, infekcija, kožnih bolesti, policističnih jajnika te trudnoće.

Jasno je kako postoji više potencijalnih uzroka za loše zdravlje kose i dok će se neki riješiti sami od sebe kao što je slučaj kod većine trudnica, kod drugih će biti potrebni određeni tretmani i terapije.

Nisu samo kupovni preparati rješenje za pomoć kod opadanja kose, postoje i prirodne metode sastavljene od namirnica od kojih većinu već imate u svom kućanstvu.

1. Želite li zaustaviti opadanje kose, dobitnom kombinacijom smatra se maska od meda i kvasca. Radi se o ljekovitim i hranjivim namirnicama s velikim udjelom B vitamina. Med i kvasac mogu uništiti mikroorganizme na glavi, zaslužne za opadanje kose.

Ako ste se odlučili za ovu masku potrebno je promiješati jednu veliku žlicu meda i jedan svježi kvasac sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu i potom ju nanijeti na kosu te ostaviti da djeluje barem sat vremena.

Kosu na kraju treba isprati uz pomoć vode te oprati sa šamponom. Nakon dužeg vremena korištenja prirodne maske od kvasca kosa će biti bujnija, sjajnija i zdravija.

2. Ukoliko ste primijetili da vam kosa pojačano ispada u posljednje vrijeme ili oduvijek imate tanku kosu, a htjeli bi da je drugačije, možete napraviti prirodnu masku protiv opadanja kose od žutanjka, smeđeg šećera, limuna i meda.

Promiješate veliku žlicu smeđeg šećera, veliku žlicu meda, sok od pola limuna i jedan žutanjak. Masku nanesite na kosu, omotajte ručnikom i držite između 15 i 20 minuta. Na kraju isperite uz pomoć vode.

Puno je prirodnih sastojaka s kojima će kosa ponovno biti lijepa i zdrava, a dovoljno je samo odabrati neke od njih.

Izvor: zanosna.com