Maskama nahranite beživotnu kosu

kosa

Loša prehrana i nedovoljna hidratacija mogu pogoršati problem, posebno u slučaju duge kose. No, pravilna njega kose može itekako „oporaviti kosu", samo treba biti uporan.

Hranjive maske za kosu su glavno oružje protiv suhe i beživotne kose, a mogu se napraviti sa sastojcima koje već imate u svome domu.

1. Maska od banane i maslinovog ulja

1 bananu izgnječite i dodajte joj 3 čajne žlice maslinovog ulja. Dobro promiješajte da postane glatko, pa dobivenu smjesu nanesite na vlasište. Dobro umasirajte, pa zamotajte kosu u ručnik i ostavite masku da djeluje 30 minuta. Nakon toga dobro isperite kosu i osušite ju. Maska od banane i maslinovog ulja nanosi se na kosu jednom tjedno i preporučuje se za sve tipove kose.

2. Maska od jaja

Jaja su bogata proteinima i esencijalnim masnim kiselinama koje pomažu tretirati ispucale vrhove. Osim toga, učiniti će kosu glatkom i povećati njenu otpornost na lomljenje. Pomiješajte žutanjak, 2-3 žlice maslinovog ulja i 1 žlicu meda. Nanesite masku na vlažnu kosu i ostavite ju da djeluje 30 minuta. Isperite kosu i operite ju šamponom. Ovaj tretman možete ponavljati jednom tjedno.

3. Maska od mlijeka i jogurta

Kombinacija mlijeka i jogurta daje kosi vlagu i čini ju glatkom i podatnom. Osim toga, mliječni proteini potiču rast tkiva i obnavljanje kose. Pomiješajte 1 žlicu jogurta i 1/2 šalice mlijeka. Nanesite mješavinu na kosu i pustite da djeluje 15-20 minuta. Isperite kosu i operite ju šamponom. Ovaj tretman možete ponavljati jednom tjedno.

4. Maska od avokada

Avokado izgnječite u posudi pa mu dodajte jedan žumanjak. Sve dobro promiješajte pa dodajte 1 čajnu žlicu maslinovog ulja. Kada se sve poveže, nanesite na kosu i zamotajte sa plastičnom folijom ili vrećicom. Masku možete ostaviti na kosi i bez stavljanja folije. Nakon 30 minuta isperite kosu.

Izvor: kiwi.hr