Kako odabrati savršeni samostojeći grudnjak?

Bez obzira na oblik tijela i debljinu, svaka žena bi trebala imati barem jedan samostojeći grudnjak. Ljeto je upravo zbog otvorenih ljetnih majčica i haljina definitivno godišnje doba kada ćete taj samostojeći grudnjak i najviše nositi. Naime, neki odjevni predmeti jednostavno neće niti s jednim drugim grudnjakom izgledati dobro. No, tu nastaje problem jer niti jedan komad donjeg rublja nije izazvao toliko problema kao samostojeći grudnjak, a mi vjerujemo da su opravdani. Dobro odabran samostojeći grudnjak može učiniti čuda, dok loše odabran grudnjak može značiti pravi katastrofu.

Bilo koji dobro odabran grudnjak, pa tako i samostojeći naglasit će vaše prednosti i sakriti nedostatke i obrnuto. Ono što može biti najveća katastrofa samostojećeg grudnjaka je ta da vam ne stoji čvrsto na mjestu, nego da vam klizi prema struku, ostavljajući vam gole grudi i veliku neugodu. Također, niti jedna žena ne želi cijeli dan ili večer, na poslu ili prilikom izlaska razmišljati o grudnjaku i potezati ga gore svakih 30 sekundi. Zbog toga, prilikom kupnje, vrlo je važno da vam savršeno pristaje.

Gdje kupiti?

Samostojeći grudnjak nema naramenice koje bi ga držale na mjestu, pa se treba osloniti na njegovu kvalitetu, pravi model i pravu veličinu. Ono što je najvažnije je da samostojeći grudnjak ne kupujete, ako niste 100 posto sigurni da je on pravi za vas. Nikako ga nemojte kupovati ako ga niste probali, primjerice, iz kataloga ili putem interneta. Šanse da će vam pristajati su vrlo male.

Također, na samostojećem grudnjaku nemojte štedjeti. Vrlo je važno da bude od kvalitetnog materijala, te da ima silikonske rubove koji će ga dodatno držati na mjestu. Svi kvalitetniji samostojeći grudnjaci imaju ih s unutarnje rubove. Kao drugo, probajte nekoliko modela različitih proizvođača donjeg rublja, da vidite model koji bi vam najbolje odgovarao, veličina i naravno boja.

Testirajte grudnjak
 
Najbolji test za samostojeći grudnjak prilikom kupovine je da počnete poskakivati i pogledate da li vam se dobro drži i stoji na mjestu. Grudi vam ne smiju ispadati iz košarica ne smije kliziti prema struku. Također, grudnjak mora ostati na mjestu i kada dignete ruke u zrak ili mašete njima...

Samostojeći grudnjak mora biti nešto čvršće stegnuti okolo leđa, jer nema naramenice koje bi ga držale, ali to ne znači da vas mora stezati i da odmah osjećate neugodu. Ukoliko je to slučaj, zatražite veći broj, a ako vam niti taj ne pristaje zbog jednog od nabrojenih razloga, nastavite tražiti.

Košarice sam isto tako ne smiju biti niti prevelike, niti premale. Kada pronađete svoj model i kada ste sigurni da je onaj pravi, kupite ga. Kao što smo već spomenuli, dopustite si taj luksuz i kupite nešto skuplji model. Nosit ćete ga godinama.

Grudnjaci za sve građe...

Svaka žena bez obzira na građu i debljinu može nositi samostojeći grudnjak, no treba znati izabrati pravi model.
Zbog toga smo upravo pripremili upravo različite modele kako bi dobile predodžbu kako bi oni trebali izgledati i kako bi vam trebali stajati s obzirom na građu.  


Manje grudi


     


Srednje grudi


     


    
 
Velike grudi


     


Nevidljivi grudnjaci – samo za manje do srednje grudi


     

(vam)
izvor: zena.hr