5 razloga zašto dioptrijske naočale (ni)su bolje od leća

1. KADA STE KOD KUĆE

Prednost: Poznati osjećaj opuštenosti i ležernosti. Ne nosite šminku pa vas nije briga kako vam stoje, a kada sjedite i radite na kompjutoru niti ne osjetite da su vam na nosu.

Mana: Želite se 'zavaliti' se na kauč i maksimalno se opustiti. No, s naočalama ne možete leći na bok i uživati u filmu, već vam je jedina opcija leći na leđa.

2. MAKE-UP

Prednost: Naočale mogu biti savršen modni dodatak, ali i način da istaknete make-up. Naglašene obrve i žarki ruž na usnama savršeno se slažu uz okvir. Što se očiju tiče, potrebna vam je samo maskara jer naočale prirodno naglašavaju pogled i skrivaju nedostatke poput podočnjaka.

Mana: Koliko god lagane i ugodne bile, naočale uvijek ostavljaju tragove na području nosa. To se posebno ističe kada nanesete puder. Otisci od capica na nosu su neizbježni što nimalo ne laska vašem savršenom make-upu.

3. VOŽNJA AUTOMOBILA

Prednost: Naočale su praktične i ugodne za nošenje i s njima ne morate puno razmišljati. One vas neće nažuljati niti izazvati iritacija oka, posebno rano ujutro kada su vam oči još 'umorne' i osjetljive.

Mana: Odsjaj sunčevih zraka od stakla tijekom vožnje može biti vrlo iritantan. S obzirom na to kako većina nema zaštitna zatamnjena stakla na dioptrijskim okvirima, tijekom vedrog dana vožnja automobila je prava muka.

4. VEČERNJI IZLAZAK

Prednost: Dim i suhi zrak u kombinaciji s pokojim alkoholnim pićem može značajno iziritirati oko u kojem se nalazi kontaktna leća. S druge strane, kada ih ukomponirate u svoj večernji look naočale će izgledati efektno i moderno te ćete s vremenom zaboraviti da ih imate.

Mana: Svaki puta kada uđete u toplu prostoriju stakla naočala se zamagle, a ako uživate u plesu, znojenje vam nikako ne ide u korist. Isto tako, budite sigurni kako ćete ih tijekom grljenja i ljubljenja s prijateljima sigurno morati očistiti i to više puta.

5. ODRŽAVANJE

Prednosti: Dioptrijske naočale vrlo su praktične za održavanje. Prije spavanja ih skinete i očistite mokrom, papirnatom ili atiseptičkom maramicom i ujutro su spremne za nošenje. Tako brzo i lako.

Mane: Pripremanje naočala za nošenje kao i održavanje istih zapravo i nema nekih mana. Jedino što vam može dosaditi je boja okvira.

Izvor: zadovoljna.hr