Za građane BiH niže cijene roaminga

kartice, mobitel, mobitel, zračenje, sms, prijetnje, mobitel, baterija, komentari, žena, zatvor, rooming, cijene roaminga, ukidanje naknada za roaming, roaming, cijene roaminga, roaming, cijene roaminga, kraj roaminga, ukidanje naknada za roaming, ukidanje roaminga

... komunikacijskim mrežama između ministarstava nadležnih za oblast elektroničkih komunikacija Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore, Makedonije, Srbije i Turske.

Ovim sporazumom korisnici mobilnih javnih komunikacijskih mreža prilikom boravka u zemljama potpisnicama, jednako kao i u zemljama Europske unije (EU), moći će koristiti usluge rominga po znatno nižim cijenama nego što je to danas, što će doprinijeti ne samo nesmetanom funkcioniranju zajedničkog tržišta nego i povećanju tražnje za uslugama mobilnih komunikacija, što doprinosi postizanju većeg stupnja razvoja ovog tržišta u svim zemljama.

Sporazum će stupiti na snagu danom potpisivanja, a za njegovu realizaciju nadležna su regulatorna tijela za elektroničku komunikaciju zemalja potpisnica. Ovaj je sporazum u skladu s Inicijativom za uključivanje Bosne i Hercegovine u roming regulativu Europskog parlamenta, koju je Ministarstvo komunikacija i prometa BiH uputilo Europskoj komisiji u srpnju 2013. godine, odnosno Općoj upravi za komunikacijsku mrežu u Bruxellesu.

Vijeće ministara dostavit će prijedlog osnova Predsjedništvu BiH, a za bh. potpisnika predložen je ministar komunikacija i prometa Damir Hadžić, priopćila je Služba za informiranje VMBiH.