Što Samsung mora poboljšati u 2016 godini

Galaxy S6 edge , pametni telefoni, mobiteli, samsung
1. Fokus na softversko iskustvo

2015. je bila odlična za Samsungove dizajne na svim modelima. Tu treba istaknuti Galaxy S6 i Note 5 te Edge varijante koji su prekrasni primjerci hardvera. Oni se mogu mjeriti sa najboljim mobitelima na tržištu. No, njihova slabost je softver a to i nije neka novost. Samsung je uklonio dosta značajki u sučelju i TouchWizu ali trebalo bi otići korak dalje. Blještave boje, sjene i nepotrebne animacije bi se trebale ukloniti a to ne bi smjelo poremetiti njihov pristup dizajnu. Sučelje zna biti prenatrpano jer se išlo na ruku korisnicima kako bi mogli stvarati svoju softversku okolinu. No, trebalo bi učiniti promjene i modernizirati dizajn.
2. Premještanje usluga na Google Play

Ovo nije izazov samo za Samsung ali trebalo bi naglasiti da aplikacije koje dolaze tvornički postavljene sa mobitelom znaju biti u sukobu sa aplikacijama od Google-a. One su ostavština nekog prošlog doba i trebale bi se modernizirati ili ukloniti. Ovo nije problem samo za nove korisnike već i za one napredne jer ne postoji način da se one uklone. Ako želite koristiti neku aplikaciju koja nije Samsungova, vodit ćete bitku sa operativnim sustavom tj. sa tvorničkim aplikacijama. Kada bi Samsung omogućio njihovu instalaciju putem Play Store-a, to bi olakšalo stvari korisnicima koji bi tada mogli odabrati aplikacije koje zaista trebaju.

3. Pojednostaviti i pojasniti proces ažuriranja

Na Samsungovim mobitelima je teže pratiti ažuriranja i biti na zadnjem softveru nego na drugim uređajima. Također, što je možda i gore, postoji nedostatak informacija i komunikacije što se tiče procesa ažuriranja. Ostatak industrije se trudi ponuditi što više objašnjenja vezanih uz operativni sustav dok Samsung ostaje misterij. Iako možemo pohvaliti Samsung da ne požuruje ažuriranja, to bi trebalo biti popraćeno komunikacijom sa korisnicima kako bi znali što očekivati i kada.
4. Ostati konkurentan što se tiče kamere

Nakon nekoliko upitnih odluka vezanih uz kameru na Galaxy-u S5, Note 4 je na pravom putu kao i Galaxy S6. Samsung je ponudio možda najbolju kameru u 2015. godini što se tiče brzine, sučelja, kvalitete slike i drugog. No, trebalo bi raditi na stalnom poboljšanju tehnologije kamere. Najgore što bi se moglo dogoditi je da krene prodaja novih mobitela sa starom tehnologijom kamera. Trebalo bi izvući pouke iz Sonyevog slučaja koji se na takvoj politici prodaje opekao.

5. Možda je vrijeme da se maknu tipke na dnu ekrana

Jedan od prepoznatljivih simbola Samsungovih modela je ekran sa svjetlećim tipkama. Korisnici su se oduvijek mogli osloniti na to da će njihov novi mobitel imati te tipke. No, problem je u tome što te tipke više nemaju toliku funkcionalnost kao prije. Navigacija na ekranu nudi veću fleksibilnost, ne zauzima prostor na dnu uređaja te se može manipulirati njome. Također, nove funkcionalnosti se mogu dodavati ažuriranjem softvera. Naravno, skener otiska prsta se mora negdje smjestiti no potreba za ostalim tipkama polako nestaje. Samsung ima puno drugih opcija za diferencijaciju a korisnici bi sigurno bili zahvalni na modernoj i funkcionalnoj navigaciji.
6. Prelazak na prodaju mrežno otključanih mobitela

Samsung ostvaruje ogromne prihode prodajući uređaje kroz kanale operatera. No, kupovna klima u svijetu se sve više pomiče prema prodaji mrežno otključanih uređaja bez ugovora. Svugdje u svijetu Samsung naginje prodaji uređaja kroz prodajne kanale operatera te izbjegava direktnu prodaju potrošačima. Trendovi pokazuju da bi bilo pametno ponuditi kupnju uređaja koji nisu vezani ugovorom i koji nisu zaključani na mrežu operatera.

 

Izvor: Technday