Službeno predstavljen: Huawei P8

Huawei P8, smarthphone
Nakon lanjskog supertankog Huawei Ascenda P7, ove godine Huawei predstavnicima medija olakšava posao izbacivanjem onog Ascend iz naziva pa se ovogodišnji njihov flagship zove samo Huawei P8. On ima 5.2-inčni IPS NEO LCD zaslon u 108op rezoluciji s impresivno tankim okvirima, zaštićen Gorilla Glass 3 staklom.

Ispod metalne šasije 6,4 tankog kućišta, smjestio se Kirin 930 - osmojezgreni 64-bitni čip takta 2 GHz uz 3 GB RAM-a i 16 ili 64 GB proširivog podatkovnog prostora. Na leđima P8 ima 13 MP kameru s OIS-om i dual LED bljeskalicom, a sprijeda nosi 8 MP selfie kameru.

Baterija mu je kapaciteta 2680 mAh, a temeljen je na Androidu Lollipop kojeg je Huawei zamaskirao svojim Emotion UI 3.1 korisničkim sučeljem.

Zanimljiva je i informacija iz objave za medije gdje stoji da jamstvo na Huawei P8 traje pune tri godine.

Zvuči vrlo zanimljivo u što ćemo se uvjeriti i skorim testom uređaja.

U nastavku bacite oko na službenu objavu za medije:

Hrvatska premijera Huawei P8 pametnog telefona -

Revolucionarni telefon predstavlja novo, uzbudljivo poglavlje u izradi pametnih uređaja

Najbolje iz P serije: uređaj pogoni Kirin 930 64-bitni procesor s osam jezgri, tanak je svega 6,4mm te podržava 4G mrežu. Performanse, premium dizajn, kamera i ostale atraktivne funkcije smještaju P8 u sam vrh mobilne telefonije.

Zagreb, lipanj 2015. - Huawei Device je u Zagrebu predstavio svoju novu uzdanicu - Huawei P8 pametni telefon koji predstavlja savršen spoj tehnologije, elegantnog dizajna, funkcionalnosti i revolucionarnih performansi, poput fotografiranja u uvjetima slabog osvjetljenja. Umjetnost izrade koja pomiče granice mogućnosti, kao i revolucionarna "light painting" funkcija Huawei P8 pametnog telefona potiču kreativnost korisnika te zato opravdano nosi epitet najboljeg uređaja P serije.

"Prilikom osmišljavanja, cilj nam je bio da Huawei P8 pametni telefon ispunjava želje i najzahtjevnijih korisnika, a istovremeno bude jednostavan za korištenje" istaknuo je na predstavljanju gospodin Zhao Zhengwen, regionalni direktor Huawei Device. "Detaljnim istraživanjem, otkrili smo koje su to nezadovoljene potrebe korisnika premium pametnih telefona. Na osnovu dobivenih rezultata, Huawei je objedinio najbolja dizajnerska i tehnološka rješenja u jednom uređaju, pružajući revolucionarno korisničko iskustvo - osobito kad je riječ o kameri i povezivanju na mrežu. Oslanjajući se na izvanredan tržišni uspjeh ostalih uređaja Huawei P serije, uvereni smo kako će P8 postati jedan od najpopularnijih pametnih telefona među potrošačima u 2015. godini"

Spoj ljepote i vrhunske tehnologije

Elegantni detalji u završnoj izradi na modelu Huawei P8 podsjećaju na stranice i tvrdi uvez knjiga. Aluminijsko kućište iz jednog dijela i precizna izrada naglašavaju teksturu metala, a telefon je dostupan u dvije otmjene boje: srebrnoj-zlatnoj i titanium sivoj. Uređaj dolazi u prozračnom pakiranju koje iskustvo otpakiravanja čini bajkovitim poput uzimanja knjige sa police.

Poštujući minimalistički dizajn prethodnih generacija P serije, Huawei P8 vrhunac je elegancije, besprijekorne izrade i dugotrajnosti.

Karakteristike:

Jedan od najvećih ekrana u industriji kad je riječ o omjeru ekrana i kućišta (5,2")
Telefon je tanak svega 6,4mm i podržava 4G mrežu
Baterija od 2600mAh i novi Kirin 930 64-bitni procesor s osam jezgri donosi 20% bolje performanse od uređaja slične baterije
Elegantan zadnji poklopac izrađen od aluminij jamči čvrstinu uređaja
3 godišnje jamstvo

Novi P8 telefon ima revolucionarni ekran osjetljiv na dodir. Dupli dodir ekrana omogućava snimanje fotografija širokog kadra, a ukoliko nacrtate krug na ekranu brzo možete fotografirati sadržaj koji se nalazi u njemu. Dodatna funkcija "search phone by voice" omogućava korisnicima "pozivanje" svog pametnog telefona, koji će im se "javiti" putem zvučnika.

U izrazito bučnom okruženju, korisnici mogu pojačati jačinu tona do 58% iznad uobičajenog nivoa. U vjetrovitom okruženju, telefon može zatomiti do 90% zvuka vjetra pri korištenju slušalice ili slušalice s jednim mikrofonom. Uz to, super hands-free funkcija podržava visokokvalitetne hands-free pozive na udaljenosti od 2 metra, dok ugrađeni neovisni audio dekoder chipset omogućava udvostručenje jačine zvuka iste kvalitete.

S obzirom na navike korisnika, kao i nadolazeće trendove, Huawei P8 pruža sveobuhvatna rješenja:

Jednom kad telefon identificira i poveže se s Bluetooth uređajem, kao što je Huawei TalkBand B2, telefon je moguće automatski otključati bez unošenja lozinke
Roaming performanse optimizirane za 4G mrežu omogućuju 3 puta brže povezivanje P8 uređaja u roamingu od prosječnog telefona

Light Painting kamera

Huawei P8 uveo je novu filozofiju dizajna kamere koja predstavlja kombinaciju hardvera, softvera i vlastitih algoritama koji pomažu korisnicima pri snimanju fotografija, čak i u najlošijim uvjetima osvjetljenja.

Vodeća tehnologija optičke stabilizacije slike u industriji do 1.2°, omogućava snimanje fotografija i video snimaka visoke kvalitete i kontrolu podrhtavanja kamere kako bi fotografije zadržale oštrinu
RGBW senzor povećava osvijetljenost za 32 % pri visokom kontrastu i smanjuje za 78 % u uvjetima slabog svjetla. DSLR procesor za obradu fotografija omogućava smanjenje buke iz okruženja prilikom snimanja I snimanje fotografija u uvjetima visokog kontrasta

Tako Light Painting Mode, jedan od četiri režima snimanja fotografija profesionalne kvalitete u uvjetima slabog osvjetljenja, usklađuje upotrebu otvora kamere telefona i koristi je za snimanje širokog spektra svjetlosti. Huawei P8 omogućava korisnicima da vide kako će fotografija izgledati u konačnici te time pruža mogućnost kreativnog eksperimentiranja s izvorima svjetlosti u mraku.

Huawei P8 Director Mode, je prvi profesionalni režim za snimanje video zapisa na pametnom telefonu. Omogućava korisnicima pametnih telefona da usmjere i kontroliraju do tri ostala Android telefona prilikom snimanja video zapisa, iz četiri ugla, simultano i uz mogućnost sinhroniziranog montiranja videa.

Huawei je predstavio i moćan novi Selfie režim koji omogućava personalizirano podešavanje omogućavajući zabavu za veći broj ljudi.

Postavljanje novih standarda za mobilnu povezanost

Istraživanjem tržišta i osluškivanjem potreba korisnika pametnih telefona, Huawei se usredotočio na rješavanje problema prekinutih poziva i slabog signala. Signal+ tehnologija kompanije Huawei omogućava telefonima da izvanrednom brzinom prebace signal s jednog na drugi kraj antene osiguravajući održavanje jakog signala. Osim toga, Signal+ poboljšava brzinu uspostavljanja veze čak i kad se korisnici nalaze u prijevoznom sredstvu koje vozi brzinom od 300km/h.

Takođe, Huawei P8 je povećao brzinu povezivanja na roaming mrežu. Roaming test proveden u više od 20 zemalja širom Evrope, Sjeverne i Južne Amerike, Australije i Azije sa mrežom optimiziranom za 4G signal pokazao je kako se Huawei P8 usklađuje samrežnim uslugama roaming operatera tri puta brže od prosječnog telefona.

Serija P Huawei kompanije ostvarila je značajan uspjeh širom sveta. Globalna prodaja Huawei P6 iznosila je 5 milijuna uređaja u 60 zemalja, dok je prodaja Huawei P7 premašila broj od 4 milijuna uređaja u više od 100 zemalja za samo 6 mjeseci. Prodajni uspjesi P6 i P7 uređaja ukazuju na potencijal potražnje za Huawei P8 uređajem.

###

Huawei Consumer Business Group.:

Kraje 2013. Godine, Huawei proizvodi i usluge bili su dostupni u više od 170 zemalja, a koristila ih je trećina svjetske populacije. Huawei zapošljava 150.000 ljudi, a u 2013. godini bio je treća tvrtka u svijetu po isporuci pametnih telefona. Huawei već desetljećima uspješno posluje s 45 od 50 vodećih globalnih pružatelja telekomunikacijskih usluga. Kompanija ima više od 15 odjela za istraživanje i razvoj u različitim zemljama širom svijeta - Sjedinjenim Američkim državama, Njemačkoj, Švedskoj, Rusiji, Indiji i Kini. Jedna od tri Huawei poslovne grupe, Huawei Consumer Business Group (BG) proizvodi niz proizvoda uključujući mobilne telefone, mobilne broadband (MBB) uređaje, uređaje za domaćinstvo kao i cloud servise. S više od 25 godina poslovnog iskustva u području informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija, široke globalne mreže i uspješnog međunarodnog poslovanja, Huawei Consumer BG posvećen je razvoju novih tehnologija koje potrošačima širom svijeta i u svakom trenutku pružaju dodatne mogućnosti i i vrhunsko iskustvo.