Savršena sigurnost: Nexus i iPhone nemoguće je prisluškivati

iPhone 6, apple, novi modeli smartfona, iPhone 6, iPhone 6, redovi, mobiteli, apple, iPhone 6, iphone, apple, google, Google Nexus 5, Android Lollipop, IOS 9 , iPhonea 6, IOS 8, Appleove mobilne platforme, IPhone 6S
...a problem je u tome što je zbog bolje sigurnosti mobitela za korisnike organima vlasti onemogućeno prisluškivanje

Američke sigurnosne agencije i policija iznimno su nezadovoljni najnovijim tehničkim poboljšanjima u pametnim telefonima tvrtke Apple i Google, a problem je u tome što je zbog bolje sigurnosti mobitela za korisnike organima vlasti onemogućeno prisluškivanje, prenosi Yahoo.
Sigurnosni standardi najnaprednijih pametnih telefona policiji i agencijama su neprobojni jer operativni sustavi iOS 8 i Android Lollipop koriste enkripciju koja se uključuje po tvorničkim postavkama te nema master key koji bi Apple i Google mogli dati istražiteljima čak i uz predočenje naloga.
''Za razliku od naše konkurencije, Apple ne može premostiti vašu loziku i stoga ne može pristupiti tim podacima. I zato nam tehnički nije izvedivo odgovoriti na zahtjeve vlasti'', hvali Apple iPhone na internetskim stranicama.
Google nije tako direktan u isticanju anti-spy prednosti pri oglašavanju Androida 5.0 Lollipop koji koristi Nexus 6, a polako se ugrađuje i u druge uređaje: ''Potpuna enkripcija uređaja događa se prilikom prvog pokretanja mobitela, koristeći jedinstveni ključ koji je u uređaju''.
I dok Apple i Google reklamiraju svoje pametne telefone kao sigurnosno neprobojne, ističući to kao prednost, policija to vidi kao bug i potencijalno velik problem.''Enkripcija je prijetnja koja bi nas sve mogla uvesti u tamu. Pravda bi mogla biti ugrožena zbog zaključanog telefona ili šifriranog tvrdog diska'', kazao je James Comey, direktor FBI-a.

novilist.hr