Prvi smartfon bez rubova ekrana?

smartfon
Ako je suditi po fotkama, tako izgleda. Ono što jedino možemo vidjeti je tanki metalni okvir, što je i logično. I sama hardverska konfiguracija Ulefone Future smartfona je vrlo zanimljiva. Kada već spominjemo ekran bez rubova, recimo i to kako se radi o 5,5 inčnom LTPS IPS ekranu kojeg potpisuje Sharp, ima full HD rezoluciju od 1920×1080 piksela i dodatno je zaštićen Corning Gorilla Glass 3 zaštitom.

I sam dizajn i vanjski izgled je vrlo elegantan.

Što se tiče "pogona", Ulefone Future radi na novom MediaTekovom 8-jezgrenom Helio P10 procesoru na 2 GHz, uz Mali-T860 grafiku. Ugrađeno je čak 4 GB RAM-a i čak 64 GB interne memorije proširivo preko micro SD ulaza do 128 GB.

Smartfon se može pohvaliti prednjom kamerom od 5 MP, no pravi biser je zadnja Samsungova ISOCELL kamera od 16 MP (oznake S5K3P3) s lećom od 6 dijelova, dvotonskom LED bljesalicom, faznim auto fokusom (PDAF) i otvorom blende od f/2.0.

Spomenimo i kako ima bateriju od 3000 mAh, radi na Android 6.0 Marshmallow operativnom sistemu, podržava Dual SIM i 2G, 3Gi 4G mreže 6. kategorije. Također, podržava i dual-band Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, GPS/A-GPS, GLONASS, kao i USB Type-C. I to nije sve - ugrađena su dva zvučnika i čitač otiska prsta sa strane.