FOTO/VIDEO  Oblikovan do savršenstva: HTC 10

htc 10, mobitel

Predstavljanjem svog novog pametnog telefona, HTC je otkrio na čemu je u posljednjih 12 mjeseci intenzivno radio iza zatvorenih vrata.
Povratne informacije korisnika bile su sastavnim dijelom razvojnog procesa, a zajedno s opsesivnom posvećenošću detaljima, HTC 10 donosi sve ono što želite od najboljeg uređaja u premium klasi.
Filozofijom Power of 10, koja simbolizira priznanje za vrhunska dostignuća, najnoviji član HTC-ove obitelji pametnih telefona donosi spoj vrhunske kamere, zlatnog standarda zvuka, hrabrog dizajna jednodijelnog metalnog kućišta i vrhunskih performansi.
Oblikovan do savršenstva, HTC 10 donosi potpuno novu filozofiju dizajna kroz snažne linije kućišta od čvrstog metala. Koso porubljeni rubni dijelovi uređaja savršeno reflektiraju svijetlost te dodatno ističu tanak i elegantan izgled prednje strane uređaja - u potpunosti od stakla koje se savršeno spaja s metalnim kućištem.
Kamera među najboljima na tržištu
S modelom HTC 10 stiže kamera koja je među najboljima na tržištu. Prvi na svijetu donosi optičku stabilizaciju, veći otvor blende (f/1,8) na prednjoj i stražnjoj kameri, nove, veće senzore, čak 12 milijuna UltraPixela nove generacije (1,55 μm po pikselu), brži laserski autofokus na glavnoj kameri te širokokutnu leću i zaslonsku bljeskalicu na prednjoj UltraSelfieTM kameri. HTC 10 snima izuzetno oštre fotografije visoke razlučivosti i u uvjetima slabijeg osvjetljenja, bez obzira na to snima li korisnik s prednjom ili stražnjom kamerom.
Ovaj pametni telefon u samom je vrhu - ne samo po kvaliteti kamere. HTC kombinira živopisni 4K videozapis s prvim u svijetu 24-bitnim snimanjem zvuka u kvaliteti Hi-Res, koja bilježi 256 puta više detalja od standardne snimke i to u dvostruko širem frekvencijskom rasponu, što omogućuje da oživite vaš snimljeni sadržaj kao da ste na mjestu snimanja.
Izrađen za audiofile, HTC 10 ima Hi-Res audio certifikat i osmišljen je kako bi glazba zvučala na način kako je izvođač zamislio. Pojačalo u slušalici dvostruko je snažnije od konvencionalnog pojačala za slušalice. Mogućnost skaliranja iz 16-bitnog u 24-bitni audio i visokoučinkovita pretvorba iz digitalnog u analogni format izvrsno se nadopunjuju kako bi proizveli deset puta manje distorzije od ostalih uređaja na tržištu i u konačnici omogućili zaokruženu zvučnu reprodukciju koju je teško nadmašiti.
Smart boost
Projektiran da traje duže, HTC 10 može se pohvaliti najnovijim procesorom Qualcomm Snapdragon 820 s poboljšanom 4G LTE tehnologijom. Svaki telefon također dolazi s tehnologijom Boost+ dizajniranom kako bi vaš telefon bio brži, trošio manje energije, pružio efikasnu sigurnost i dodatne mogućnosti upravljanja aplikacijama. Primjerice smart boost automatski optimizira memoriju dok "game battery booster" smanjuje potrošnju baterije tijekom igranja na uređaju. Novi PowerBotics sistem automatski prepoznaje i zaustavlja aplikacije koje intenzivno troše bateriju te tako poboljšava trajanje baterije za 30 % i omogućuje do dva dana korištenja na jednom punjenju.
Kako biste dodatno uživali u iskustvu najboljeg pametnog telefona, HTC 10 predstavlja i potpuno novu masku Ice View s polutransparentnim i svestranim prednjim poklopcem. Kad primite idući poziv ili poruku, ili želite preskočiti pjesmu, snimiti savršenu fotografiju, možete to učiniti bez otvaranja poklopca na maski vašeg uređaja. To se zove jednostavnost bez žrtvovanja zaštite.
HTC 10 će biti dostupan od svibnja 2016. u dvije fantastične kombinacije boja: sivoj (Carbon Grey) i srebrnoj (Glacier Silver), a tijekom godine i u atraktivnoj zlatnoj boji (Topaz Gold).