Kako moderni gadgeti utječu na razvoj komunikacijskih sposobnosti kod djece?

djeca, komuniciraju virtualno, ekrani tableta ili smartfona, komunikacijske sposobnosti, štetnost prečestog korištenja, smartfon, tablet
Zanimljiv članak objavio je New York Times, a u njemu su objašnjavali kako zaista tableti i smartfoni mogu "zakočiti" djecu u onom društveno-komunikacijskom razvoju. Djeca sve više "bulje" u ekrane i komuniciraju virtualno, a sve manje u živo, sve se manje igraju na otvorenom, u dvorištu, u prirodi.

A da ne govorimo kako im se brzo kvari i vid, sve je više djece koja nose naočale. Iako ne postoji niti jedna službena studija koja bi potvrdila štetnost prečestog korištenja tableta i smartfona kod djece, to je trenutno još na nivou nagađanja, rekao je doktor Gary Small, director Longevity Centra na kalifornijskom sveučilištu, prenosi racunalo.com.

Doktor Small tvrdi kako je ljudski mozak izuzetno osjetljiv na podražaje, slično kao što su to ekrani tableta ili smartfona osjetljivih na dodir.

Ako provodite previše vremena s tabletima i smartfonima, a premalo s ljudima u direktnom kontaktu, to može vrlo negativno utjecati na komunikacijske sposobnosti ljudi i u najobičnijem razgovoru, te će kao takvi biti i manje društveno aktivni... uživo.