Jeste li znali da s vašim pametnim telefonima možete raditi i ove stvari?

mobitel

Prema predviđanjima IDC-a prošle je godine po prvi puta isporučeno više od milijardu pametnih telefona. Ovi su gadgeti mnogima primarni uređaji s kojima komuniciraju, primaju i šalju mailove, surfaju internetom i društvenim mrežama, a polako zamjenjuju i uređaje poput glazbenih playera i digitalnih fotoaparata.

Također, na online trgovinama poput Googlea Play, App Storea, Windows Phone Storea i drugih dostupne su stotine tisuća aplikacije za pametne telefone i tablete koje donose brojne nove mogućnosti vašim pametnim uređajima - na Mashableu su objavili popis deset stvari koje, zahvaljujući posebnim aplikacijama, možete napraviti sa svojim pametnih telefonima, a da to vjerojatno niste znali:

Pronalaženje savršene boje za vaš stan - putem BEHR ColorSmart mobilne aplikacije možete fotografirati neki predmet i zatim u aplikaciji pronaći potpuno istu boju s kojom možete 'virtualno' obojati vašu sobu (koju prvo morate fotografirati). Na taj način možete odmah na ekranu pametnog telefona vidjeti kako će određena boja izgledati u vašem stanu.

Koristite telefon kao libelu - za ispitivanje vodoravnosti neke površine više vam ne treba poseban alat, već možete iskoristiti vaš telefon i iHandy Level aplikaciju.
Upalite automobil s udaljenosti - putem Viper Start aplikacije korisnici koji imaju instaliran poseban uređaj u automobilu, mogu uplatiti svoj auto s udaljenosti i malo zagrijati motor tako da odmah mogu sjesti u već zagrijani automobil i krenuti.
Mjerenje udaljenosti i visine - postoji veći broj aplikacija putem kojih možete mjeriti udaljenost, visinu i širinu predmeta, a na Mashableu izdvajaju Smart Measure Pro za Android i Dot Measure Pro za Appleove uređaje.

Dizajnirajte svoju sobu - putem Mark On Call aplikacije možete sami dizajnirati vaš životni prostor i na mobilnom ekranu razmještati virtualni namještaj sve dok ne pronađete dobitnu kombinaciju za uređenje prostorija u kući.
Uredite kuću putem aplikacije za proširenu stvarnost uDecore - ova aplikacija koristi kameru koja prikazuje stvaran prikaz vaše sobe, dok na ekranu telefona možete dodavati virtualan namještaj i saznati kako će određeni komadi namještaja izgledati u sobi ili kuhinji.

Izmjerite otkucaje srca - Instant Heart Rate dostupan je za Androide, iOS i Windows Phone uređaje, a kako bi izmjerili otkucaje srca, korisnici moraju staviti prst na kameru i držati dvadesetak sekundi.
Pametni telefon kao daljinski upravljač - putem RedEye Mini aplikacije i posebnog adaptera vlasnici iPhonea mogu koristiti svoj telefon za upravljanje televizorom i drugim uređajima.
Promijenite boju žarulja - i to je moguće s pametnim telefonima - putem Phillips Hue aplikacije i odgovarajućih 'pametnih žarulja' koristeći iPhone i iPad možete mijenjati boje žarulja i s udaljenosti ih upaliti ili ugasiti.
Snimanje TV programa - određeni operateri omogućuju korisnicima da unaprijed namjeste snimanje TV programa koristeći pametne telefone, odnosno posebne aplikacije.

izvor: dnevnik.hr