7. korisnih stvari koje morate znati za WhatsApp

WhatsApp, iphone, android, nokia, Windows phone, Symbian, mobilne aplikacije, WhatsApp, korisnici, rast, student, varanje, WhatsApp, mogućnosti, aplikacije, aplikacija, WhatsApp, WhatsApp, privatnost, hakeri, WhatsApp, prevarant, lažne poruke, WhatsApp, aplikacije, mobilne aplikacije, WhatsApp, aplikacija, mobilna aplikacija, WhatsApp, WhatsApp, aplikacija, opasnost, WhatsApp, Facebook socijalna mreža, žena, samoubojstvo, WhatsApp, novosti, WhatsApp, softver protiv malvera, mobilne aplikacije, zlonamjerne aplikacije, aplikacija, mobilna aplikacija, WhatsApp, malware, mobilne aplikacije, zlonamjerne aplikacije, WhatsApp, uređaj, prestanak, WhatsApp, špijuniranje, WhatsApp, WhatsApp, mobilne aplikacije, mobilna aplikacija, WhatsApp, promjene, WhatsApp, opcije, WhatsApp, WhatsApp, WhatsApp, WhatsApp, facebook messenger, spam, lažne informacije, WhatsApp, nove opcije, WhatsApp, problem, WhatsApp, WhatsApp, prevara, WhatsApp, pecat, WhatsApp, WhatsApp, WhatsApp, WhatsApp, WhatsApp, WhatsApp, WhatsApp, Whats
Budući da je velika vjerojatnost da ste i vi jedan od korisnika WhatsAppa, donosimo nekolicinu funkcionalnosti ili trikova za koje možda niste znali, a mogu biti od velike koristi.
1. Kako sakriti vrijeme kad ste zadnji put bili online
Ispod imena kontakta u pravilu piše "last seen" i vrijeme, po čemu znate kad je ta osoba zadnji put koristila aplikaciju. Ako ne želite da drugi vide kad ste vi to radili, otićite u Settings > Account > Privacy, izaberite Last seen i promijenite u Nobody. Nakon ovoga, vrijeme ispod vašeg imena se drugim korisnicima neće pokazivati, ali ni njihovo vama. Dakle, trebate se odlučiti što vam je prioritet.
2. Kako provjeriti je li poruka pročitana
Jedan "viđeno" znak "✓" na poslanoj poruci znači da je poruka s vaše uređaja poslana, drugi da je onaj kome ste ju slali primo, ali ne i pročitao. Tek kada oba ✓znaka poprime plavu boju, poruka je pročitana. Dodatno, duljim pritiskom na poslanu poruku, možete vidjeti "info" sa sadržajem točnog vremena kad je ista primljena i prošitana.
3. Zaključavanje WhatsApp aplikacije

Ova je funkcija u principu dostupna na Androidu, BlackBerryju i Windows Phone uređajima, dok ju je na iOS-u moguće korisiti samo uz Jailbeak. Dakle, aplikacij kao što su Messenger and Chat Block, AppLock, i Smart AppLock, omogućuju zaključavanje i osiguravanje vaših chatova putem PIN-a, a neke od njih će čak i potajno i okinuti fotografiju prednjom kamerom kako biste kasnije vidjeli tko vam je čačkao po porukama. Za Windows Phone probajte koristiti WhatsApp Locker, a za BlackBerry Lock for Whats Messenger.
4. Korištenje WhatsAppa na računalu (Android)
Ako imate Android, Windows Phone, BlackBerry, Symbian ili Nokia S60/40 uređaj, blizu ste računala s Chrome preglednikom i WhatsApp želite koristiti na većem zaslonu i tipkovnici, otiđite na WhatsApp Web stranicu i putem opcije WhatsApp web na mobilnom uređaju očitajte ponuđeni QR kod. Računajte da i računalo i smartfon trebaju biti povezani na internet, a idealno putem WiFi-a. Nakon što je kod očitan, vaši kontakti će se ubrzo pojaviti na spomenutoj stranici u Chrome pregledniku, gdje možete nastaviti razgovore.

Ova mogućnost ne radi na iPhoneu zbog restrikcija i ograničenja iOS operativnog sustava.
5. Riještie se WhatsApp slika koje se pojavljuju u galeriji
Čim vam netko pošalje sliku, ona se sprema u galeriji na uređaju. Ukoliko ne želite da vam se ovo događa, a koristite iPhone, otiđite u Settings > Privacy > Photos i isključite opciju WhatsApp. Na Androidu je potrebno imati instaliranu aplikaciju za manipulaciju datotekama kao npr. ES File Explorer. Otiđite u direktorij sdcard/WhatsApp/Media/WhatsApp Images. U desnom donjem kutu odaberite "+" i kreirajte novu datoteku pod nazivom ".nomedia". Nakon toga, slike s WhatsAppa se više ne bi trebale prikazivati u vašoj galeriji.
6. Kako vratiti izbrisane poruke
Whatsapp svaku noć vrši backup vaših poruka i to oko 4 sata. Ako ste u toku dana izbrisali poruke, najjednostavniji način je da ponovo instalirate WhatsApp aplikaciju jer će vas tom prilikom upitati želite li poruke vratiti iz backupa, u što je uključeno proteklih sedam dana.

Ako želite vratiti stariju konverzaciju na Androidu, pokrenite gore spomenuti ES File Explorer i pronađite sdcard/WhatsApp/Databases direktorij kako biste vidjeli backupe. Onu datoteku koju želite vratiti preimenujte u "msgstore.db.crypt". Potom na uređaju otiđite u Postavke aplikacija, pronađite WhatsApp i odaberite "Clear Data", ponovo pokrenite aplikaciju i odaberite vrađanje iz backupa kad vam ponudi.
7. Kreirajte prečicu prema određenom kontaktu

Ako s nekim na dnevnoj bazi komunicirate češće, vjerojatno ćete poželjeti brže doći do nedavnih razgovora, bez potrebe za ulaskom u aplikaciju te pretraživanje kontakta ili konverzacija. Ako imate Android uređaj, ovo je vrlo jednostavno. Duljim pritiskom na željeni kontakt, otvara se izbornik u kojem trebate izabrati "Add chat shortcut" i prečica će se u trenutku pojaviti na početnom zaslonu, u sličnom obliku kao speed dial kontakti.