Meksička djevojčica (10) rodila sina! Policija istražuje tko je otac

Meksičke vlasti istražuju slučaj djevojčice koja je rodila sina u dobi od samo 10 godina. Djevojčica je 22. listopada završila u bolnici u Pueblu zbog komplikacija u trudnoći koje su joj ugrozile život. Majkom je postala u 31. tjednu trudnoće carskim rezom, piše Daily Mail.

Dječak je nakon rođenja imao samo 1,5 kilograma te je dobio upalu pluća pa se nalazi u inkubatoru gdje se za sada dobro oporavlja. Liječnici navode kako ga majka svaki dan posjećuje i doji.

Međutim, ravnatelj bolnice Rogelio Gonzalez izjavio je medijima kako je o slučaju obavijestio državno odvjetništvo koje istražuje je li djevojčica silovana te tko je otac.

Meksički zakon zabranjuje pobačaj mladim majkama ukoliko ne mogu dokazati da su bile žrtve silovanja, a ako to svejedno učine prijeti im novčana ili zatvorska kazna. Taj se zakon trenutačno nalazi na razmatranju.

Dobna granica za spolni odnos u Meksiku iznosi 12 godina.

Ovaj šokantni slučaj trudnoće kod djeteta nažalost nije prvi takav. Prošle godine u kolovozu 11-godišnja Amalia rodila je dijete dva tjedna prerano. Nju je više od godinu dana silovao njezin očuh.

Tijekom 1999. 13-godišnja žrtva silovanja u meksičkoj saveznoj državi Baja California rodila je dijete nakon što joj medicinske vlasti nisu dopustile pobačaj iako je imala pravo na to.