Marina Radoš: Kao što rekoh, volim život na rubu

marina

...znam ponekad ući u noć bez čitave kutije cigareta itd...

Bila je to jesen slična ovoj, a vaša delikatna pjesnikinja u ljubavnom zanosu s jednim mladićem podrijetlom iz jedne vukojebine u istočnom dijelu naše domovine.
I dalje mi je neugodno kad vidim onaj klip 'Rajka iz Šekovića', nebitno.
Jedan život jedan san da smo bogati i mladi tada smo sanjali, planirali smo vjenčanje decenije, i već bili ugovorili kompenzaciju s jednom tvornicom čokolade da svatovima podijelimo po jedan primjerak s našim likom i djelom, a foru je - očigledno - uzela jedna naša renomirana pjevačica koju je spomenuti vjerojatno brcnuo u međuvremenu.

Raskinuli smo neslavno, nakon moje izjave da će vjerojatno cijeli život ostati na razini na kojoj je bio tada - Šabanova glava je bila svjetlija od njegove budućnosti, bio je neradnik Kristov, a bilo je tu i nekih međunacionalnih problema i zasigurno ne bismo mogli platiti osiguranje u svatovima da se rodbina ne pobije u sitne sate.

Kao što rekoh, volim život na rubu, zato se često švercam u busevima ovog našeg nježnog grada. Sinoć tako sidim u busu i fejsam - uhodim jednog poznatog nogometaša, stid me mobitela, a u torbi mi čakija, uokvirena slika Ante Gotovine i Marija Mandžukića, čaša iz kafića pored redakcije, lepeza i nevenova mast. (Sve osim karte i važećeg pokaza pfc).

Ulazim na fejs - kad tamo - aktivirao gore spomenuti dečko svoj profil na fejsu. Označen na 55566 fotografija sa Balija u društvu prsate crnke koja je pritom i inteligentna jer valjda ne radi džaba kao asistent na fakultetu.

Znoj je oblio moje čelo, oooo jesi li to ti jazavče, odakle ti za internet kamo li za Bali, odakle ti ženska pored koje ja izgledam kao ciganče koje je zatvoreno u podrum jer nije isprljala plahtu prve bračne noći.

Zadubljenoj u njihove fotografije, dok sam psovala i kajala se nad svojim nekadašnjim postupcima prilazi mi lik u plavom i govori - kartu molim vas....