I to je BiH: Sarajalija nudi besplatan smještaj u zamjenu za seksualne usluge!

oglas, seks, Sarajevo
U broju 1.056 Super oglasa objavljenom u petak, 23. ožujka, izašao je oglas u kojem se izdaje stan u Županiji Sarajevo mladim djevojkama u zamjenu za seksualne usluge.

Oglašivač nudi "besplatno stanovanje za seksualne usluge, mladoj djevojci ili dvjema, uz besplatnu ekstra dobru hranu, voće i sokove, u četverosobnom stanu sa dva kupatila, korištenje interneta, kablovske, tri balkona." Portal Radiosarajevo.ba je kontaktirao uredništvo Super oglasa iz kojeg su kazali kako je oglašivač platio oglas i da je i njima "bilo malo neugodno zbog oglasa".

Na upit kako je moguće da je oglas ovakve vrste objavljen, odgovoreno je da je "oglas objavljen jer je plaćen". Oglašivač je platio oglas, pa je zato boldiran, malo smo ga samo skratili i to je to".

Po pravilniku navedenom na stranici Super oglasa u nije dozvoljeno objavljivati oglase, koji nisu u skladu sa Uvjetima oglašavanja. U članu 4. Uvjeta oglašavanja se navodi da "Oglašavanje mora biti legalno, pristojno, istinito, pravedno i pošteno".

Budući da je oglas, u najmanju ruku sporan, a moguće i kazneno djelo (navođenje na prostituciju), portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je policiju, odnosno glasnogovornika MUP-a Županije Sarajevo Irfana Nefića kojem je predočen slučaj.

Nefić je pismenu prijavu službeno proslijedio Sektoru za krim-policiju, Odjeljenju za posebne namjene.

Na broj telefona naveden u oglasu nitko se nije javljao.