Facebook polako gasi mogućnost chata u glavnoj aplikaciji, korisnike prebacuje na Messenger!

Mark Zuckerberg, Facebook, deset godina postojanja, najmlađi milijarder, Forbesova lista, Facebook socijalna mreža, krivnja, Facebook socijalna mreža, Mark Zuckerberg, Facebook socijalna mreža, poruke, Facebook, Zuckerbergova kompanija, Mark Zuckerberg, Facebook fenomen
Facebook za sada ne forsira nikoga da se prebaci, no kad kliknete na ikonu za slanje poruka, svima se prikazuje obavijesti o "selidbi", odnosno da se sve prebacuje na Messenger.

Razlog zašto Facebook uklanja mogućnost chata unutar glavne aplikacije jest bolja i brža komunikacija unutar Messenger-a koju trenutno koristi preko 200 milijuna diljem svijeta koji pošalju preko 12 milijardi poruka svaki dan.

Messenger je prilično napredovao u zadnje vrijeme pa tako možete odmah slati selfije iz razgovora, možete stvoriti grupe za one s kojima najviše komunicirate, možete besplatno obavljati telefonske pozive i naravno slati stickere.

Ovo je ujedno i Facebookov korak naprijed prema Snapchatu i njemu sličnih servisa, jer je kompaniji lakše održavati i razvijati zasebnu aplikaciju nego jednu koja ima sve mogućnosti.

I dok nekima ovo neće biti najbolje rješenje, drugog za sada nemamo, no važno je spomenuti da na web verziji, mobilnoj verziji, iPadu, Windows Phoneu, Paperu i običnim telefonima, stvari ostaju po starom.

Dakle, bolje prije nego kasnije, preuzmite Messenger aplikaciju i nastavite komunicirati s vašim prijateljima. Spomenimo samo da će se na glavnoj Facebook aplikaciji i dalje pojavljivati obavijesti kada primite poruku, koja će vas zatim prebaciti na Messenger, što nije baš najbolje iskustvo kada gledate što ima novog na Facebooku, pa vas prebaci na Messenger, pa se opet trebate prebaciti natrag na Facebook.

Bilo kako bilo, očito je da drugog izbora nemamo, tako da se bolje priviknuti, jer Facebook će zarađivati putem Messengera.

Izvor: zim.co