Cersei će ipak gola prošetati Dubrovnikom

Cersei
Dubrovački dnevnik piše kako je produkcijski tim, nakon što nije dobiveno dopuštenje od strane Dubrovačke biskupije za snimanje scene u kojoj bi kraljica gola prošetala od Katedrale do Sponze, pronašao novu lokaciju koja se nalazi u Dubrovniku. Međutim, nije otkriveno o kojoj je lokaciji točno riječ.

Zamjenik gradonačelnika Željko Raguž potvrdio je kako je Grad Dubrovnik produkciji dao zeleno svjetlo za snimanje na području Grada.

"Grad Dubrovnik je ustupio sve svoje javne površine za potrebe snimanja. Ono što drugi gradovi plaćaju 'po zlato', Dubrovnik je dobio besplatno. Znamo koliku korist od snimanja ima sam Grad, ali i građani koji su mogli statirati u seriji. Game of Thrones je odlična promocija za Dubrovnik, a na snimanje scene ne gledamo kao na golotinju nego kao na umjetnost", rekao je Raguž.

Njegovo mišljenje dijeli i Embassy Films koji podsjećaju kako je snimanje sufinancirano i od strane Ministarstva kulture RH, a za Dubrovački dnevnik izjavili su kako je Crkva bila jedan od privatnih vlasnika koji nije dao dopuštenje za snimanje svih scena Game of Thrones na njihovoj površini, a ne samo one koja se odnosi na golu kraljicu Cersei.