Birate psa? Ovo su najdruštvenije pasmine

Pas, izbor, društvo
Njemački kratkodlaki ptičar

Njemački kratkodlaki ptičari društveni su psi koji se uglavnom dobro slažu s ljudima i drugim psima. U pitanju je pasmina koja će nesumnjivo uživati u raznim aktivnostima na otvorenom, piše Yahoo Shine.

Veliki švicarski planinski pas

Ova pasmina uživa u šetnjama, vuči i drugim aktivnostima na otvorenom. Veliki švicarski planinski psi vole ljudsko društvo, a obožavaju izlete.

Mali oštrodlaki fox terijer

Ovi mali terijeri vrlo su aktivni i imaju svoj karakter pa su stoga i iznimno popularni. S obzirom na svoju veličinu, mali terijeri bolji su za roštilj u vrtu nego za cjelodnevni izlet, no imajte ih na oku jer s lakoćom mogu skočiti na stol gdje je hrana.

Velški korgi cardigan

Velški korgi cardigani odani su, strpljivi, no ne i sramežljivi. Vole fizičke i mentalne izazove, a uglavnom su i društveni, no mogu zahtijevati malo treninga u tom polju.

Baset

Baseti su uzgojeni kao lovci na zečeve i jazavce. Vrlo su društveni i strpljivi. Uživaju u maženju, no znaju žicati kad su u blizini hrane.

 

Jazavčar

Kao što im samo ime kaže, jazavčari su jednom bili lovci na jazavce. Zbog svoje inteligencije i karaktera, postali su jedna od omiljenih pasmina. Vole provoditi vrijeme s ljudima, no morate ih držati na oku jer će, ako im se geni probude, početi kopati po vrtu. Također je pametno imati neko skrovito mjesto gdje se jazavčar može malo odmoriti od ljudi.

Mekodlaki pšenični terijer

U pitanju je vesela pasmina koja obožava provoditi vrijeme s vlasnicima, a ne plaše ih ni novi ljudi. Iako pripadaju obitelji, nešto su plašljiviji od ostalih terijera dok su mali pa ih treba upoznati sa što više ljudi, mjesta i situacija u pozitivnom svjetlu.

Dalmatiner

Dalmatineri su atletska i mišićava pasmina koja će se veseliti kad im bacite frizbi. Iako su odani svojim vlasnicima, ponekad nisu oduševljeni novim ljudima. Na društvenim događajima će se zato držati ljudi koje poznaju.

Pudl

Pudli su inteligentni psi puni energije. Vole ljudsko društvo i bilo kakve aktivnosti u prirodi - čak i plivanje.

Labrador retriver

Labradori retriveri miljenici su među obiteljima i lovcima. Odlično se slažu s ljudima, strpljivi su i podjednako vješti i na suhom i u vodi.

tportal.hr