FOTO/VIDEO  Seat s novom generacijom Alhambre

Seat Alhambra, Nova Alhambra, Turbopunjeni motori , automobili
Turbopunjeni motori s direktnim ubrizgavanjem štede i do 15 posto više goriva .
Seat nastavlja svoju proizvodnu ofenzivu s novom generacijom Alhambre. Inteligentni i svestrani karavan štedi i do 15 posto više goriva zahvaljujući svojim novim motorima, a još je dinamičniji zbog povećane izlazne snage.

Alhambrini novi komforni sustavi i sustavi potpore, kao i inovativne ponude povezivanja i infotainment sustava, jamče joj mjesto predvodnika u konkurentskoj utrci.

- Iza Alhambre je razdoblje rekordne prodaje u 2014. godini. Inovacija, zabava tijekom vožnje, korisnost i sigurnost ključne su riječi za Alhambru nove generacije, zahvaljujući kojima ovaj model postaje savršen suputnik za aktivan način života - ističe Jürgen Stackmann, predsjednik uprave tvrtke SEAT S.A. "Njezin uvjerljivi koncept objedinjuje najbolje funkcije i najsuvremeniju tehnologiju s izvrsnim standardima glede kvalitete i izrade. K tomu nudi, u istinskoj SEAT maniri, nevjerojatan omjer uloženog i dobivenog."

Ponuda dizelskih motora u cijelosti je obnovljena. Svi pogoni ispunjavaju stroge standarde norme ispušnih plinova Euro 6. Turbopunjeni motori s direktnim ubrizgavanjem k tomu štede i do 15 posto više goriva. Alhambra TDI sa 110 kW nalazi se primjerice pri samom vrhu svoga segmenta, s potrošnjom goriva od 4,9 litara/100 km i 137 grama CO2 po km. Motori 2,0 TDI nude se sa 110 kW/150 KS te 135 kW/184 KS. TDI varijanta sa 110 kW/150 KS također je raspoloživa u izvedbi 4Drive sa stalnim pogonom na sve kotače.

Osim osnovnog dizelskog, svi motori mogu se opremiti s automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG (standardna oprema kod vrhunskog benzinskog motora). DSG mjenjač nove generacije nudi funkciju praznog hoda, koja štedi gorivo. Čim vozač makne nogu s papučice gasa, Alhambra radi s odvojenim motorom.

Nova Alhambra isporučuje se s novom generacijom infotainment sustava SEAT Easy Connect. Oni uključuju dodirne zaslone s visokom rezolucijom i najsuvremenije procesore za puno brže podizanje sustava te izračun rute, a uz to nude i potpuno novu razinu povezivosti. Multikolizijska kočnica također se ubraja u standardnu opremu nove Alhambre. U slučaju da vozač nakon sudara ne reagira, multikolizijska kočnica započinje automatsko kočenje u svrhu izbjegavanja sekundarnog sudara. Novitet u ponudi je Blind Spot senzor, koji upozorava na vozila u mrtvom kutu pri promjeni voznog traka.

Još jedan novitet u Alhambri je dinamična kontrola šasije DCC. Sustav u samo nekoliko milisekundi regulira prigušne ventile te ih savršeno prilagođava situaciji u vožnji - pružajući vrhunsku udobnost i opušteni sportski dojam. Nova sjedala s masažnom funkcijom također jamče iznimno visoku razinu udobnosti tijekom dugih putovanja.
Decentno redizajnirana

Nova stražnja svjetla u LED tehnologiji prikazuju distinktivnu svjetlosnu signaturu tvrtke SEAT, koja dodatno ističe povezanost među pojedinim modelima automobila. To čine i novi logotip marke smješten u modificiranu rešetku hladnjaka i novi izgled kotača. Unutrašnjost automobila raspoloživa je u novim varijantama boja, dizajn kola upravljača preuzet je iz SEAT Leona, a pojedini kontrolni elementi doživjeli su redizajn. Sustav zaključavanja i pokretanja bez ključa predstavlja još jednu komfornu značajku. Alhambra će se u Hrvatskoj nuditi u Style varijanti opreme.