Pokrenite akumulator uz pomoć tableta koje sigurno imate kod kuće!

akumulator, pokrenuti, tablete, aspirin, acetilsalicilna kiselina
Čak i ako niste nimalo bliski mehaničarskoj struci i nemate nikakve ideje što se dogodilo, vjerojatno ćete brzo otkriti da se ispraznio akumulator. Možda ste ostavili upaljena svjetla večer prije kad ste se 'veseli' vraćali s božićnog domjenka, možda je ovo, možda ono.

Nije bitno, jer sve što vam treba su aspirini. No ne za vašu glavu koja počinje pulsirati kad shvatite da ne možete pokrenuti auto, nego za akumulator! Naime, ako nema drugog načina, motor možete pokrenuti i zahvaljujući ovim čudesnim tableticama. Sve što trebate učiniti jest da u akumulator ubacite dva aspirina.

Aspirin sadrži acetilsalicilnu kiselinu koja će reagirati sa sumpornom kiselinom u akumulatoru i proizvesti još jedan, posljednji naboj. Naravno, to je moguće učiniti samo ako imate stariji model akumulatora kojemu je moguće otvoriti ćelije.

Čak i ako ovo uspije, što prije odvezite automobil mehaničaru, a sada, uoči zime, ispravnost punjenja i struje akumulatora je jedna od stvari koje trebate ionako provjeriti. Test bi trebao biti besplatan i traje samo nekoliko minuta, a može vas spasiti vrlo nezgodne situacije.

Magazin.hr / jednostavnirecepti.com