FOTO/VIDEO  Pogledajte kako izgleda vožnja u 'Teslinom' autonomnom automobilu

teslin automobil
Ali, razvoj tehnologije sasvim sigurno će podizati nivo sigurnosti do te mjere da će možda biti moguće očekivati da će automobili koji "sami voze" biti sigurniji za vožnju od "klasičnih", kojima upravlja čovjek.

Istina je i da se u posljednje vrijeme dogodilo nekoliko nesreća u kojima su glavni "glumci" bili upravo autonomni automobili, ali to nikako ne znači da će se zaustaviti njihov razvoj ili implementacija sigurnosnih nadogradnji.

Ako vas zanima kako to izgleda kada vas automobil sam vozi, kompanija "Tesla" pripremila je video vožnje autopilota bez ikakvih akcija od strane vozača. Ovo, istina, nije prvi takav video, zapravo internet je prepun video zapisa u kojima se prikazuje vožnja u autonomnom automobilu, no ovdje uz pogled sa vozačeve pozicije možete vidjeti i prikaz s tri kamere koje otkrivaju kako promet oko sebe "vidi" "Teslin" autonomni automobil, piše portal "Zimo".

Koncept nazvan "Autopilot Full Self-Driving Hardware" položio je ovaj ispit s odličnim, bez ikakvih problema u realnim situacijama na prometnicama.