Pad prodaje hibridnih vozila u Americi

električni automobil
Ovoga puta je ispitivano da li vlasnici hibridnih automobila imaju konkretnih beneficija u odnosu na vlasnike konvencionalnih vozila Stvari su se malo promjenile u bliskoj prošlosti zbog niske cijene benzina i efikasnijih standardnih motora.

Zato ne čudi i pad prodaje hibrida. Manje od jednog od četiri hibrida u najnovijoj statistici, generira niže troškove vlasništva u odnosu na benzinske pandane. To je 32 posto manje u odnosu na 2014. i 44 posto manje u odnosu na 2012. Audi Q5 hibrid, Ford Fusion hibrid, Lexus CT 200h, Lexus ES 300h, Lincoln MKZ hibrid, Toyota Avalon hibrid i Toyota Prius C su modeli koji su imali niže operativne troškove u odnosu na konvencionalne pandane.

Manja razlika je rezultat nižih cijena goriva i poboljšane ekonomičnosti, što je javno mjenje dočekalo raširenih ruku, ali ne i prodavači i proizvođači hibrida. Ovi faktori utiču na prodaju hibrida u SAD, gdje je njihova prodaja pala za 22 posto u odnosu na prošlu godinu. Četiri verzije Toyote Prius su ukupno pale u prodaji za 26 posto ove godine.

Vrelegume.rs