FOTO/VIDEO  Iz tuning tvrtke G-Power: BMW 'Crna zvijer' s 520 konja

bmw, BMW M4, G -Power, tuning tvrtke
Znali su to dobro i stručnjaci iz njemačke tuning tvrtke G -Power, pa su prije nekoliko dana predstavili svoje viđenje bavarskog ljepotana na steroidima. Ako se nas pita, ono što je bitno je da nisu previše ulazili u mijenjanje vanjskog izgleda, već su sitnim promjenama uspjeli dodatno zaoštriti već i u osnovnoj verziji agresivan izgled M četvorke.

Ono što dodatno oduševljava su promjene pod poklopcem motora, kao i zahvati na podvozju vozila. Dodatnim elektroničkim modulom koji se ugrađuje prije originalne kontrolne jedinice, snaga vozila se s originalnih 431 konja podiže na 520, dok se pri tome maksimalni moment povečava s 550 na čak 700 Nm. To je sasvim dovoljno da vas ova pila do 100 km/h dovede već za 3.9 sekundi, do 200 za 11.8 sekundi, a neće stati sve do maksimalnih 325 km/h.

Naravno, da pri tome ne bi došlo do određenih oštećenja "pametni" modul u svakom trenutku prati sve parametre vozila i u slučaju da je neki od parametara (temperatura ulja ili rashladne tekućine...) previsok ili prenizak, privremeno isključuje dodatnu snagu. Dodatnu vanjsku agresivnost naglašuju 20 inčni G-Power HURRICANE RR kovani naplatci od aero aluminija, a vrhunske vozne osobine garantiraju G-Power GM4-RS amortizeri podesivi po visini i pritisku. Moramo priznati, ne bismo se ni malo bunili da nam jedan ovakav primjerak "stavlja" osmijeh na lice kod svakog otvaranja garažnih vrata.