Hondin novi kruzer za početnike

honda

Novi "buntovnik" razvijen je u SAD, gdje Honda zbog prirode tamošnjeg tržišta ima daleko više kruzera u ponudi, nego što je to slučaj u Europi. Prvi Rebel pojavio se daleke 1985. godine i tada je takođe predstavljao "uvodni" model za motocikliste početnike, s tim što je imao agregat manje zapremine od novog Rebela.

Novi Rebel dolazi sa dva agregata, zapremine 471 i 286 kubika. Prvi je u okviru modela Rebel 500 i nalazi se u još nekoliko Hondinih modela iz ove klase, onima koji nose oznaku CB500. U pitanju je parallel twin, koji ispostavlja nekih 47 konjskih snaga.

Drugi agregat, od 286 kubika ima jedan cilindar, i razvija 30 konjskih snaga. Oba vizuelno izgljedaju istovetno, u bobber stilu. Jasno je da je Honda odlučila da Rebel prikaže u Los Anđelesu, a ne Milanu, jer je SAD mnogo primamljivije tržište za kruzere.

Sa druge strane, kao što smo najavili, trka među proizvođačima motocikala zaoštrava se u dvije klase, kod motocikala ispod 500 kubika, i u retro klasi. Honda nije najsnažnija među retro modelima, ali teško da će olako prepustiti drugima tržište motocikala sa agregatima manjeg bloka.

Još uvijek nema točnih informacija o cjenama novog Rebela i datumu kada će se pojaviti u Eoropi.