Hercegovačke ceste okupirali limeni ljubimci iz nekad davnih dana

Hercegovina, old timer
Svi oni bili su dio tradicionalnog, sada već osmog po redu susreta oldtimera, a koji proveden u organizaciji Oldtimer kluba „Ero".

Na oduševljenje brojnih građana, susret je započeo u Posušju, gdje je izvršen prijem sudionika, registracija te fotografiranje za zahvalnice, potom je uslijedio defile do Širokog Brijega i Gruda, i na koncu, vožnja je završena u Ljubuškom. Naime, kroz sva četiri spomenuta grada upriličena je stanka, kako bi okupljeno mnoštvo vidjelo limene ljubimce stare i po nekoliko desetljeća.

Ugodno druženje

Kao i protekle godine, po dolasku u Ljubuški, u restoranu „Most" priređen je svečani ručak uz dodjelu priznanja, poklona i zahvalnica za sve sudionike susreta. A upriličenim je i više nego zadovoljan Jure Zelić, tajnik kluba, kazavši nam kako je iz godine u godinu odaziv sudionika sve veći, što je dobar pokazatelj da klub radi jednu dobru i pozitivnu priču.

Ovaj zaljubljenik u oldtimere u svojoj kolekciji ima njih nekoliko: jedan Mercedes iz 1983., Volkswagenovu ‘bubu' iz 1970., dva Trabanta iz 1979., jedan traktor iz 1958. i mađarski motor iz iste godine. Svi su, što je najvažnije, u voznom stanju.

Predsjednik spomenutog kluba, Nedjeljko Mikulić, također je vlasnik oldtimera, ‘bube'.
Osim što je vlasnik oldtimera, Mikulić je i majstor za restauraciju ovih automobila.

Vremešni limeni ljubimci

„Drago mi je kada vidim da pojedinci čuvaju i njeguju svoje limene ljubimce. A što se tiče bube, to je jako poseban i popularan automobil, stoga i ne čudi što ih njihovi vlasnici žele sačuvati od propadanja", kazao je za Dnevni list Mikulić. Dodao je i to kako je ovogodišnji susret protekao u nadasve ugodnom ozračju. Osobito iz razloga što su gosti dan ranije imali prigodu posjetiti nekoliko mjesta u Hercegovini, kako bi se upoznali s prirodnim ljepotama ovoga kraja.

Inače, organizator ovog događanja, Oldtimer klub „Ero" osnovan je 2009. godine te je prvi i jedini takve vrste u Zapadnohercegovačkoj županiji. Klub je, naime, osnovan u cilju promicanja, razvoja, unaprjeđenja, skupljanja i očuvanja svih vrsta oldtimer vozila kako bi se spriječilo njihovo propadanje i uništavanje te u cilju predstavljanja istih kao baštine tehničke kulture u Hercegovini. Čini ga oko četrdeset aktivnih članova u dobi od 25 do 80 godina, dok najstariji automobil u klubu potječe iz 1954. godine.

Dnevni list