FOTO/VIDEO  Citroën: Aircross

Citroën Aircross, auto
U trenutku kada Citroën slavi 50-milijunti prodani automobil od svojeg osnivanja prije 95 godina, otkriven je novi konceptni automobil, žestok, kreativan i odvažan.

Riječ je o modelu Citroën Aircross, koji ruši ustaljena pravila i istodobno poštuje nezaobilazna obilježja segmenta SUV-ova. Njegov vanjski dizajn i unutrašnje ozračje donose suvremenost i jedinstven duh, oslanjajući se na obilježja proizvoda i dizajna modela C4 Cactus. Citroën tako pokazuje svoju sposobnost da potvrdi svoj identitet bez obzira na segment.

Aircross je spoj snage i pozitivne energije, zaštitnički je i dobroćudan SUV. Opremljen je tehnologijom Hybrid Plug-In povezanom s benzinskim motorom. Punjivi hibridni pogonski sklop odlikuje se ugradnjom električnog motora na stražnjoj osovini. Takav odvažan raspored savršeno odgovara konceptu Citroën Aircross. Optimiraju se vozna svojstva i prianjanje, a ujedno su zajamčene iznimne razine potrošnje i emisije.

Aircross tako kombinira benzinski motor s elektromotorom smještenim na stražnjoj osovini vozila, koji razvija snagu od 95 KS (70 kW) i okretni moment od 200 Nm. Taj električni motor napaja se litij-ionskim akumulatorom koji se u samo tri sata i trideset minuta može napuniti preko kućne električne utičnice (jakosti 16 A). Kombinira se s benzinskim motorom 1.6 THP, snage 218 KS (160 kW) i okretnog momenta 275 Nm.

Zahvaljujući hibridnoj tehnologiji s vanjskim punjenjem, Aircross pridonosi zaštiti okoliša. To se posebno ističe u gradskoj vožnji, u načinu rada ZEV (Zero Emission Vehicle) kojim se omogućuje potpuno električni način rada s dosegom vožnje od 50 km, ili pak na cestama na kojima su potrebna uzastopna ubrzavanja i usporavanja, gdje hibridna tehnologija omogućuje ograničavanje potrošnje upotrebom obaju izvora energije. Na autocesti benzinski motor preuzima uzde i nudi istinske.

Odlične brojke

Nisu žrtvovani užitak ni osjećaji u vožnji. Dapače, u slučaju jakog pritiska na papučicu gasa i trenutne potrebe za okretnim momentom, funkcija "boost" spaja okretni moment benzinskog motora s elektromotorovim i omogućuje visoke performanse (313 KS), ali ne na štetu potrošnje (1,7 l/100 km i 39 g/km CO2). Ubrzanje od 0 do 100 km/h postiže se u 4,5 sekundi.