FOTO/VIDEO  Cadillac je nedavno predstavio novi CTS-V

Cadillac , superautomobil,  CTS-V , najsnažniji automobil

Njemačko "sveto trojstvo", BMW M5, Audi RS6 i Mercedes C63 AMG, imati će težak zadatak zadržati se na vrhu kad im se nasuprot stave neki od već predstavljenih američkih "igrača" koje smo imali priliku upoznati ranije ove godine.

No, nisu oni jedini koji bi ih trebali zabrinjavati, jer u 2016. godini, utrci se priključuje još jedan prilično ozbiljan kandidat za prijestolje.

Da, Cadillac je nedavno predstavio novi CTS-V, koji već po običaju, kad usporedimo brojke, ozbiljno "dere" europsku konkurenciju. Ne samo da će novi CTS-V biti najsnažniji automobil u ponudi, već se radi o automobilu koji se može pohvaliti titulom najsnažnijeg Cadillaca u 112 godina povijesti te tvrtke. Naravno da mu tu titulu osigurava američki V8 "mišićavac" koji iz 6,2 litre uz pomoć kompresora izvlači 640 konja, što je čak šezdeset konjskih snaga više od najsnažnijeg kandidata među ranije spomenutim konkurentima iz Europe.

No, kao što znamo, same brojke nikada nisu bile mjerilo kad se automobili uspoređuju na zavojitim stazama, pa po tom pitanju CTS-V ima još nekoliko aseva u rukavu. Novi sekvencijalni mjenjač sa osam stupnjeva uz "launch control" omogućava mu dostizanje stotke već za 3,7 sekundi, a potpuno prilagodljivo "MagneRide" podvozje osiguravati će vrhunsku trakciju u svim uvjetima i režimima vožnje. Definitivno zvuči zanimljivo, no, biti će još zanimljivije kad netko okupi sve kandidate na jednom mjestu, pa da razriješimo pitanje definitivnog vladara ove klase.