Apple lansira prvi operativni sustav za automobile

apple, Appleov softver , automobili, Ferrari, Mercedes
Apple će sljedeći tjedan lansirati svoj prvi operativni sustav za automobile u suradnji s Ferrarijem, Mercedes-Benzom i Volvom kako bi preuzeo vodstvo u žestokoj tržišnoj utakmici pametnih automobila sutrašnjice, piše Financial Times.

Ovaj proboj dolazi u trenutku glasina kako Apple preuzima električnog proizvođača automobila Tesla Motors. Google i druge tehnološke kompanije već planiraju razvoj svojih modela automobila.

Ovo je prvi put da će Apple ugraditi svoj softver u proizvod koji nije njegova robna marka. Automobili spojeni na internet koji se integriraju s osobnim komunikacijskim uređajima vide se kao nagovještaj vozila koja će moći voziti sama, kao i mobilnih rješenja za gradove u kojima su sva vozila pod nadzorom ili se prate iz središnje baze podataka.

Za početak, vozači automobila u kojima će biti ugrađen Appleov softver moći će koristiti njegov sustav navigacije, slušati glazbu i gledati filmove. Telefonirat će preko sustava u koji je ugrađeno prepoznavanje glasa pa će se tekstualne poruke pročitati vozaču koji će naprosto izdiktirati svoj odgovor.

seebiz.eu